Schiphol schakelt volledig over op CT-scans voor scannen handbagage - Security.NL

2021-12-14 17:58:43 By : Mr. Leo Dai

Schiphol is volledig overgestapt op het gebruik van CT-scans voor het scannen van handbagage, waardoor reizigers hun laptop en vloeistoffen kunnen achterlaten. Voorheen werd bagage ingecheckt met behulp van röntgentechnologie. "Het grote nadeel hiervan is dat je als passagier je grote elektronische apparatuur en vloeistoffen uit je tas moet halen, omdat ze anders niet voldoende gecontroleerd konden worden", zei Menno Kuiperij van Schiphol eerder.

De CT-scans zorgen ervoor dat reizigers hun spullen, waaronder laptops en vloeistoffen, niet meer uit hun handbagage hoeven te halen. Schiphol is de afgelopen jaren begonnen met het vervangen van de röntgenapparaten in de verschillende beveiligingsfilters. Voor de zomer van 2021 zal de vernieuwde Vertrekhal 1 volledig operationeel zijn met 21 securitylanes voorzien van CT-scans. Schiphol claimt nu als eerste grote luchthaven volledig over te stappen op CT-scans.

“Dit maakt ons uniek in de wereld. Goed nieuws voor passagiers, omdat ze hun vloeistoffen en elektronica niet meer uit hun tas hoeven te halen als ze door de security gaan. in 3D op hun scherm checken en zelfs 360 graden draaien.” zegt Hedzer Komdeur van Schiphol.

Overigens blijft het advies aan reizigers om vloeistoffen en gels zoveel mogelijk in ruimbagage te vervoeren en deze alleen in handbagage mee te nemen als ze verpakt zijn in verpakkingen van maximaal 100 milliliter en vervoerd worden in de bekende literzak. Verpakkingen groter dan 100 ml zijn alleen toegestaan ​​als ze bij de controle zijn goedgekeurd door de CT-scan en de beveiligingsmedewerker.

Je bent niet ingelogd en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL voor deze reactie geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat. Je reactie wordt niet meteen geplaatst, maar wordt eerst gemodereerd. Indien u nog geen account heeft, kunt u hier een account aanmaken. Wanneer u Anoniem reageert, moet u altijd een captcha-code opgeven.

Je gaat aan de slag en geeft tegelijkertijd vorm aan de vernieuwde strategie en aanpak voor de rijksoverheid. Dit houdt in dat je actief op zoek gaat naar geschikte verbindende organisaties en strategische stakeholders binnen de overheid om samenwerkingsverbanden mee aan te gaan.

Ben je klaar met het testen van eenvoudige web-apps en alweer een veredelde kwetsbaarheidsscan? Ben jij in staat realistische aanvalsscenario's te creëren en te testen? Heb je ruime ervaring met Metasploit, Mimikatz, Burp suite, Bloudhound en Empire? Lees snel verder!

Nederland wil voorkomen dat de export van goederen en technologie bijdraagt ​​aan de ontwikkeling of verspreiding van massavernietigingswapens, regionale instabiliteit of mensenrechtenschendingen. Als senior beleidsmedewerker op de afdeling Exportcontrole en Strategische Goederen in Den Haag ben je medeverantwoordelijk voor de beleidsvorming en uitvoering van de Nederlandse exportcontrole.

Altijd direct op de hoogte van het laatste beveiligingsnieuws? Volg ons nu ook op Twitter!

Op 5 december 2017 hebben we een nieuwe versie van onze huisregels en ons privacybeleid geïntroduceerd. Om verder te gaan, moet u één keer akkoord gaan met de nieuwe Huisregels van Security.NL.

Op 24 mei 2018 hebben we ons privacybeleid geüpdatet in het kader van de AVG. Om door te gaan, moet u eenmaal akkoord gaan met het bijgewerkte privacybeleid. Voor vragen kunt u contact opnemen met info@security.nl.

Op 24 mei 2018 hebben we ons privacybeleid geüpdatet in het kader van de AVG. Om door te gaan, moet u eenmaal akkoord gaan met het bijgewerkte privacybeleid. Voor vragen kunt u contact opnemen met info@security.nl.

Dank u! U kunt nu inloggen op uw account.

Wanneer u hieronder het e-mailadres van uw account invoert, wordt er een nieuwe activeringslink naar u verzonden. U kunt deze link gebruiken om een ​​nieuw wachtwoord in te stellen.

Wanneer je het juiste e-mailadres hebt ingevuld, ontvang je automatisch een nieuwe activatielink. U kunt deze link gebruiken om een ​​nieuw wachtwoord in te stellen.

Voer uw e-mailadres in en kies een alias van maximaal 30 tekens.

U bent succesvol geregistreerd. Voordat u uw account kunt gebruiken, moet deze eerst worden geactiveerd. Dit kunt u zelf doen via de activatielink die naar het opgegeven e-mailadres is gestuurd.