Schiphol helemaal over op CT-scans: nooit meer vloeistoffen en elektronica uit je tas halen | Luchtvaart nieuws

2021-12-14 18:00:21 By : Mr. Zhonghua Zhou

SCHIPHOL - Met de opening van het nieuwe beveiligingsfilter op de mezzanine van Vertrekhal 1 zijn alle vertrek- en overstapfilters op Schiphol voorzien van CT-scans. Volgens de luchthaven betekent dit een grote stap voorwaarts in de dienstverlening aan reizigers. Passagiers hoeven nu niet meer hun vloeistoffen en elektronica uit hun tas te halen als ze door de security gaan.

De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan het vervangen van de röntgenapparaten in de verschillende beveiligingsfilters, de eerste testen vonden al plaats in 2015. Voor de zomer van 2021 zal de gerenoveerde Vertrekhal 1 met 21 veiligheidslanen uitgerust met CT-scans. 

​”Hiermee zijn we uniek in de wereld. Goed nieuws voor passagiers, want ze hoeven hun vloeistoffen en elektronica niet meer uit hun tas te halen als ze door de security gaan. Ook leuk voor het beveiligingspersoneel. Met de CT-scan kunnen ze bagage die ze controleren op hun scherm in 3D bekijken en zelfs 360 graden draaien.” zegt Hedzer Komduur, adjunct-directeur Safety, Security and Environment van Royal Schiphol Group.

Dankzij een nieuwe aansluiting zijn de 21 securitylanes van Vertrekhal 1 eenvoudig uit te breiden met de 14 lanes van Vertrekhal 2. Hierdoor ontstaat één van de grootste securityfilters ter wereld, met in totaal 35 securitylanes. Uitgerust met de modernste technologie, waardoor het proces soepeler verloopt. Als het drukker wordt in Vertrekhal 1, kunnen reizigers door Vertrekhal 2 lopen, wat de doorstroming verbetert. 

Schipholadvies Overigens blijft het advies aan reizigers om vloeistoffen (en gels) zoveel mogelijk in ruimbagage te vervoeren en deze alleen in handbagage mee te nemen als deze verpakt zijn in verpakkingen van maximaal 100 milliliter en in de goed- bekende literzak. Verpakkingen groter dan 100 ml zijn alleen toegestaan ​​als ze bij de controle zijn goedgekeurd door de CT-scan en de beveiligingsmedewerker.

Daarnaast blijven de beperkingen op vloeistoffen op de meeste andere luchthavens van kracht. Reizigers dienen hiermee rekening te houden bij het over- of terugboeken van vluchten.

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden regels. We moedigen je aan om je commentaar toe te voegen aan onze inhoud, maar we zijn streng wat betreft taalgebruik.

Ik begrijp het niet. Waarom stijgt het aantal besmettingen? Waarom groeien aandelenmarkten wereldwijd naar recordhoogtes? Hoe is het mogelijk dat de vraag naar piloten over de hele wereld plotseling enorm stijgt, terwijl duizenden van mijn collega's net zijn ontslagen? Mondkapjes, geen mondkapjes, één vaccinatie, twee vaccinaties, drie vaccinaties, ga je gang! Of geen vaccinaties? Ik begrijp het echt niet.

Als vliegtuigkapitein zijn er momenten waarop u een beslissing van een fractie van een seconde moet nemen. Dit doe je op basis van je ervaring, van wat je hebt geleerd en geoefend in een simulator, een vliegsimulator. Wat je op dat moment ziet, hoort of voelt.