Gebruiker geverifieerd door Twitter

2021-12-14 18:00:29 By : Mr. Richard Ho

Bij zelfmoordaanslagen op Atatürk Airport bij Istanbul zijn 39 mensen omgekomen, waaronder 3 zelfmoordterroristen, aldus de Turkse premier Yildirim. 

De autoriteiten gaan ervan uit dat er drie daders waren omdat er drie afzonderlijke explosies waren. Minstens één van hen blies zichzelf op bij een veiligheidscontrole. 

De explosies waren bij de ingang van de internationale terminal van de grootste luchthaven van Turkije. Direct bij de ingang hangt een cheque met röntgenapparatuur. De dader die zichzelf opblies, is misschien langs dat controlepunt geweest.

Er zijn veel ambulances naar de luchthaven gestuurd. Taxi's worden ook gebruikt om de gewonden te vervoeren. Alle vertrekkende vluchten zijn geannuleerd. Passagiers worden naar hotels gebracht. De luchthaven wordt geëvacueerd. 

Een KLM-vlucht die op weg was naar de luchthaven is teruggekeerd. Een KLM-vlucht van morgen is geannuleerd. Een vlucht van Turkish Airlines vliegt niet meer naar Atatürk Airport.   

VIDEO: Nasleep van de aanval op de luchthaven Ataturk in #Istanbul #Turkey - @Oguz146

Op sociale media verschenen al snel filmpjes van mensen op de luchthaven. In de gangen en in de winkels zie je passagiers op de grond zitten. Beveiligers en omstanders roepen "ga zitten, ga zitten". Op de eerste beelden van schoten of grote commotie is niets te zien.

Minister Koenders heeft zijn medeleven betuigd aan zijn Turkse ambtgenoot Cavusoglu. Hij spreekt van "een verschrikkelijke aanslag".

Minister Koenders heeft medeleven betuigd aan Turkse collega @MevlutCavusoglu, 'verschrikkelijke aanslag op #Istanbul airport'

De camera's - die studentenaantallen moesten tellen - staan ​​al uit, maar daar is nog onvrede over.

In dit liveblog houden we je vanaf dinsdag 14 december op de hoogte van het belangrijkste coronanieuws uit binnen- en buitenland.

In 20 jaar is de subsidie ​​voor weidevogelbeheer door boeren verachtvoudigd. Tegelijkertijd is het aantal grutto's gehalveerd. Dit staat in een rapport van de Algemene Rekenkamer