Maakt weer het verschil: vloeistoffen en elektronica kunnen op Schiphol in je tas blijven

2021-12-14 17:58:36 By : Ms. Rose Shu

Goed nieuws voor reizigers op Schiphol die geen zin hebben in 'gedoe' tijdens de check. Containers met vloeistoffen, hun telefoon en andere elektronica kunnen gewoon blijven staan.

Misschien herken je het wel: je staat in de rij bij de security check en drinkt heel snel je bidon leeg. Opeens realiseer je je dat je je lenzenvloeistof en je desinfecterende gel nog ergens in je tas hebt, maar waar anders? En waar zijn die plastic zakjes waar je hem in moet doen? Bestaan ​​ze eigenlijk wel? Overal stress, en dan zit je niet eens in het vliegtuig. Maar er is licht aan het einde van de Schipholtunnel.

Passagiers die via Schiphol Airport reizen, hoeven tijdens de veiligheidscontroles hun vloeistoffen en elektronica niet meer uit hun handbagage te halen. De luchthaven is volledig overgestapt op CT-scans om de bagage van reizigers te controleren. Het kostte wat moeite en het duurde een aantal jaren voordat alles klaar was.

Schiphol: vloeistoffen in je tas, tablet en laptop in je tas, (meestal) geen rij. Geen gedoe. Bovenkant.

— Marco 🇬🇱 🇹🇼 🇭🇰 (@m_rc_br_ndt) 14 juni 2019

Schiphol heeft de afgelopen jaren hard gewerkt om de röntgenapparaten te vervangen. De eerste tests met de nieuwe scans dateren van 2015. Voor de zomer van dit jaar zal de vernieuwde Vertrekhal 1 volledig operationeel zijn met 21 security gates voorzien van CT-scans. Dankzij de scans kunnen beveiligers de bagage die ze controleren op hun scherm in 3D bekijken en zelfs 360 graden draaien.

Overigens blijft het advies aan reizigers om vloeistoffen en gels zoveel mogelijk in ruimbagage te vervoeren. Verpakkingen van maximaal 100 ml mogen nog wel mee in de handbagage. Deze dienen vervoerd te worden in een bekende literzak, deze zult u dus voor vertrek moeten zoeken. Verpakkingen groter dan 100 ml zijn alleen toegestaan ​​als ze bij de controle zijn goedgekeurd door de CT-scan en de beveiliger.

Optreden Tino Martin is nog steeds booming op Twitter: 'Hij had 14 Corona!'

Een fout gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Wil je elke donderdag om 16.00 uur de parels van het Metroweb, giveaways en meer leuks ontvangen? ️

© 2021 Metronieuws.nl. Alle rechten voorbehouden