Tandarts Elmar Luyendijk: “Fijn om weer bij Koraalzwam te werken!” -Alphens.nl

2021-12-14 17:54:02 By : Mr. Saikit Zhang

Door • Alphens.nl • woensdag 1 december 2021 om 10:49 uur

Elmar Luyendijk wist op veertienjarige leeftijd al dat hij tandarts wilde worden. De afgelopen 21 jaar heeft hij tijdens zijn werk in Alphen aan den Rijn duidelijk ervaren dat het vak zo leuk zou zijn. Vanaf januari 2022 werkt hij weer parttime bij Tandheelkundig Centrum Koraalzwam, een terugkeer naar 'het oude nest'. Daar is hij erg in geïnteresseerd. "Ik blijf drie dagen in de praktijk op de Dotterbloem (TCV) werken en donderdag en vrijdag ga ik aan de slag bij de Koraalzwam (TCK).

Elmar Luyendijk heeft er nooit spijt van gehad dat hij ooit tandheelkunde is gaan studeren. “Tandheelkunde is een mix van werken met je handen, omgaan met mensen en soms ingewikkelde problemen oplossen. Dat past bij mij. Mensen komen bij mij met verschillende vragen. Iemand heeft tandvleesproblemen of schaamt zich voor een slecht gebit. Tanden of kiezen kunnen erg verzwakt zijn of soms ontbreken. Dan is het fijn om mensen van de pijn te verlossen of ze te helpen weer een mooie lach te krijgen. De kunst is om voor iedereen een passende oplossing te vinden. Samen met de patiënt maak ik een plan en dan bouwen we aan een mooie en goed functionerende lach. Ik vergelijk dat wel eens met een huis: sommigen zien in een ruïne de mogelijkheid om een ​​prachtig paleis te bouwen. Dat heb ik met tanden en kiezen, ik heb vaak meteen voor ogen wat het eindresultaat moet zijn. Ik vind het heerlijk om die puzzel op te lossen.”

Elmar is als tandarts voor een groot aantal inwoners van Alphen geen onbekende. Vanaf het jaar 2000 werkte hij bij Tandheelkundig Centrum Koraalzwam en in 2012 werd hij gevraagd om het team van Tandheelkundig Centrum Vitalis te ondersteunen. “Het was een mooie uitdaging om het team van TC Vitalis te helpen de praktijk op te bouwen. Dat is inmiddels gelukt, in die praktijk wordt gebruik gemaakt van actuele behandelprotocollen en innovatieve behandelinstrumenten zoals digitale scantechnieken en de nieuwste generatie röntgenapparatuur. Daarnaast kunnen patiënten terecht voor specialistische zorg op gebieden als implantologie, endodontie, esthetiek en parodontologie. Het mooie is dat Tandcentrum Koraalzwam een ​​sterke samenwerking heeft met Tandcentrum Vitalis. Patiënten uit beide praktijken kunnen dus rekenen op een sterke filosofie en mondzorg van topkwaliteit.”

Maar oude liefde roest niet. En zo is de tijd voor Elmar gekomen om zijn aandacht te verdelen over twee praktijken. Vanaf januari 2022 is hij samen met tandartsen Maurice Kamerbeek, Thomas Remmelts en Iris Oude Wesselink een van de vaste gezichten bij Tandheelkundig Centrum Koraalzwam.

“Ik werk nog drie dagen in de praktijk op de Dotterbloem (TCV) en donderdag en vrijdag ga ik aan de slag op de Koraalzwam (TCK). Zo versterken we niet alleen de band tussen onze praktijken, maar kunnen we - dankzij de gebundelde krachten - nog mooiere tandheelkunde aanbieden. Voor veel patiënten is dit fijn, zij kunnen dezelfde zorgervaring beleven, maar dan een stuk dichter bij huis. Ook zij zijn uiteraard in uitstekende handen bij de Koraalzwam. Het team is ervaren, veelzijdig en gemotiveerd, de zorg is net zo innovatief en kwalitatief hoogstaand als bij Tandheelkundig Centrum Vitalis. Daarnaast biedt Koraalzwam de 'veilige' kleinschaligheid van een huisartsenpraktijk, wat ook veel mensen aanspreekt. Ja, ik kijk er echt naar uit om weer deel uit te maken van dit team!”

Patiënten van TCV die in de buurt van TCK wonen en liever dichter bij huis worden behandeld, kunnen zich bij Koraalzwam aanmelden via www.tcakoraalzwam.nl of 0172-444901. Ook nieuwe patiënten zijn van harte welkom.

De GroenLinksfractie heeft de raad artikel 40 vragen gesteld over de renovatie van een brug in de Boskoopsestraat Biezen.

Uit de evaluatie van het permanente cameratoezicht in de Julianastraat en de Hooftstraat blijkt dat de bewaking goede resultaten heeft. Het aantal incidenten is fors gedaald, het afgelopen jaar natuurlijk niet meegerekend.

Een onopvallend politie-surveillancevoertuig reed op de Staalweg in Alphen aan den Rijn toen agenten een slingerend voertuig zagen. Het bleek dat er alcohol in het spel was.

Zaterdag 18 december is het zover: de première van de kerstvoorstelling van Productiehuis Alphen. Volgens Lianne Loos en Annette van 't Wout, respectievelijk verantwoordelijk voor regie en productie, een leuke, vrolijke, grappige familievoorstelling met een zeker kerstgevoel. Een uurtje genieten en even in een andere wereld zijn, wie wil dat nu niet in deze tijd? Voordat het startschot klinkt, een paar vragen.

Om 04:00 uur ging de wekker. Opstaan. opfrissen. Aankleden. Om 04:15 gingen de warmtepompen in de danszaal aan en werden de spullen klaargezet voor het ontbijt. En ja hoor, om 05:00 uur staan ​​de eerste dansliefhebbers met corona toegangsbewijs in pyjama voor de deur. Zo zag zondag 12 december eruit bij De Vos Danscentrum.

Alphenaar Daan Sonneveld (15) maakte zijn favoriete rol op het Nederlands Kampioenschap Junioren Kortebaanzwemmen ruimschoots waar. Hij won maar liefst zeven keer goud.

Koraalpaddestoel 75 2403 SR ALPHEN AD RHINE

Loop gratis mee met Healthy Nature Walking!

Sfeervol thema dat tot leven komt in kleurrijke tekeningen en schilderijen.

© 2021 Alphens.nl | Privacyverklaring | een Sera Business Design