’Voormalig F1-baas Ecclestone (91) gearresteerd met wapen in koffer’ | Autosport | Telegraaf.nl

2022-05-28 07:43:30 By : Mr. Jiandong Yang

Bernie Ecclestone (91) is door de politie in Brazilië kortstondig opgepakt. De voormalig topman van de Formule 1 wilde vliegen vanaf Sao Paulo richting Zwitserland toen de politie op het vliegveld een wapen ontdekte in zijn koffer. Dit meldt onder andere Reuters .

Met zijn privéjet vanuit Brazilië (waar zijn vrouw vandaan komt) wilde hij dus richting het land waar hij woont (Zwitserland) reizen, maar in plaats daarvan werd hij kortstondig gearresteerd. Op het röntgenapparaat zag de douane ineens een wel heel bijzondere verschijning in zijn koffer: een 32. kaliber-pistool.

Ecclestone werd gearresteerd en meegenomen en hij gaf ook toe dat het wapen van hem was. Hij zou gezegd hebben dat hij ’niet wist dat die in zijn koffer lag’. Ook had hij geen geldige papieren bij zich voor het in bezit hebben van dit wapen. Overigens had dit pistool geen munitie en geen magazijn.

Toch werd hij niet veel later op borgtocht vrijgelaten en kon hij alsnog naar Zwitserland vliegen. De Britse ex-topman van de koningsklasse van de autosport zou het pistool ’vijf jaar geleden van een F1-monteur gekocht hebben’.

Ontvang ieder raceweekend het laatste Formule 1 nieuws.

Ongeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

Met Max Verstappen als leider in het wereldkampioenschap strijkt het F1-circus dit weekend neer in Monaco. Red Bull is al jaren sterk in de straten van het ministaatje. Toch zijn ze dit jaar niet de favoriet, vertelt verslaggever Erik van Haren.

Een Tesla in Amsterdam hangt al acht weken aan een laadpaal. Volgens de gemeente is de eigenaar op vakantie. Buren vragen zich af waarom de wagen niet kan worden weggesleept.

Op de luchthaven van Newark (Amerika) loopt een confrontatie tussen een medewerker van United Airlines en American footballspeler Brendan Langley compleet uit de hand. Op beelden die viraal gaan, is te zien hoe de mannen slaags raken met elkaar.

Aan tafel bij Vandaag Inside gaat het over het overlijden van vriend van de show Willibrord Frequin. Hij was een goede vriend van René van der Gijp en speelde achter de schermen een bijzondere rol voor de mannen aan tafel.

In 1990 werd mij na één opmerking bijna de toegang tot de VS ontzegd. Bill, de douanier die mijn papieren controleerde en achteloos vroeg waarom we in Nederland niets doen tegen de voetbalhooligans, was niet geamuseerd van het spontane antwoord: ’waarschijnlijk vanwege dezelfde redenen dat jullie ni...

De politie heeft vrijdagavond een waarschuwingsschot gelost in Amsterdam, tijdens een vechtpartij op het Anton de Komplein in Amsterdam Zuidoost. Een woordvoerster van de politie bevestigt berichtgeving met die strekking van AT5.

De politie in Texas heeft een „verkeerde keuze” gemaakt door niet direct in te grijpen tijdens de schietpartij op de basisschool in Uvalde, die negentien kinderen en twee leraren het leven kostte. De belangrijkste veiligheidsfunctionaris van de staat, Steven McCraw, zei dat vrijdag. „Het was de verk...

De politie is dringend op zoek naar een man die mogelijk betrokken is bij de dood van een vrouw die donderdagavond werd aangetroffen in de Cuijkstraat in Arnhem. De politie waarschuwt dat de man een gevaar voor zichzelf en zijn omgeving kan zijn en roept op hem niet zelf te benaderen maar direct 112...

Twee politieagenten uit Bangladesh die onlangs in Nederland op bezoek waren om een speciale training te volgen zijn spoorloos verdwenen. Nadat de andere leden terug naar huis keerden werd het duo als vermist opgegeven, melden media in het Aziatische land.

Een man die zou hebben geprobeerd in te breken in het Gelderse Winterswijk is kort daarna neergeschoten door de politie. De politie meldde dat de verdachte een mes bij zich had en een waarschuwingsschot negeerde. Daarop zag een agent zich genoodzaakt op de man te schieten.