Algoritme herkent botbreuken die specialisten met het blote oog missen - AG Connect

2021-11-29 08:18:20 By : Ms. peggy yim

Maar AI mist ook iets.

Maar AI mist ook iets.

Radiologen van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) in Tilburg worden bijgestaan ​​door kunstmatige intelligentie om vast te stellen of een patiënt iets gebroken heeft. Testen hebben uitgewezen dat het computerprogramma BoneView uitstekend is in het opsporen van botbreuken op röntgenfoto's. Tijdens de testfase, waarin het 600 recente foto's analyseerde, vond het algoritme zelfs zeven breuken die niet door professionals waren opgemerkt.

"Onze test toonde aan dat BoneView breuken kan vinden die de specialisten met het blote oog niet konden zien", zegt radioloog Erik Ranschaert. Door de onderzoeksresultaten uit te breiden tot een heel jaar, zou het ziekenhuis 360 tot 370 gemiste fracturen per jaar kunnen detecteren, voegt hij eraan toe. "Dat is een aanzienlijk aantal."

Volgens Ranschaert is het nog niet de tijd dat het algoritme de interpretatie van röntgenfoto's volledig van mensen overneemt. Bij de testen miste BoneView ook drie breuken die door de radioloog waren gevonden. Het blijft dus een hulpmiddel. "De eindbeoordeling van de röntgenfoto's blijft een belangrijke taak voor de specialist, die eindverantwoordelijk blijft."

De software beoordeelt een röntgenfoto in 3 minuten en kan in de meeste gevallen met zekerheid zeggen of iemand een breuk heeft. De uitkomst kan ook 'twijfel' zijn. Dan is er een stippellijn waar de mogelijke breuk zit en moet de radioloog alle foto's goed bekijken en zelf de beslissing nemen.

In gesprek met Lucas van den Berg, Senior Incident Response Team Coordinator bij Trend Micro

Toezichthouder deelt grote boetes uit aan bedrijven die zich niet aan de wet houden.

Gevangenisstraf om overtreders te dwingen terug te betalen.

Israël reduceert de lijst van toegestane landen van 103 naar 37.

De virtuele machines hebben wel een vervaldatum.

De ministers stellen een aantal wijzigingen op wetgevingsvoorstellen voor. 

Dave Russell, VP Enterprise Strategy bij Veeam, legt uit waarom:

Voormalig Centric-topman Sanderink lijdt schade in kort geding.