Dutch Flower Foundation doneert opnieuw aan Afriflora Sher ziekenhuis - Hortipoint

2021-11-29 08:18:09 By : Mr. yuanfei zhou

De Dutch Flower Foundation heeft €10.000 gedoneerd aan het ziekenhuis van Afriflora Sher in Ethiopië. Dat geld is bedoeld om een ​​digitale module voor röntgenstraling te ontwikkelen. Met een eerdere donatie in 2020 is in het ziekenhuis een nieuwe röntgenmachine gerealiseerd.

De donatie wordt ondersteund door de directies van Dutch Flower Group bedrijven The Floral Connection en Van Dijk Flora. De materialen om röntgenstraling te ontwikkelen zijn in Ethiopië niet of nauwelijks beschikbaar. Door de investering in de digitale module is handmatige ontwikkeling niet meer nodig en kunnen de artsen hun werk sneller en gemakkelijker doen. Het Sher ziekenhuis in Ziway, dat fungeert als regionaal ziekenhuis, behandelt jaarlijks meer dan 100.000 patiënten. Dagelijks werken 13.000 mensen op meer dan 500 hectare rozenkwekerij Afriflora Sher.

De bijdrage voor nieuwe röntgenapparatuur in het Sher Hospital van Afriflora Sher in Ethiopië bedroeg USD 50.000 in 2020. Er is € 10.000 gedoneerd om de digitale module te realiseren. De Dutch Flower Foundation ondersteunt jaarlijks zo'n 50 projecten. De meeste hiervan zijn in opdracht van medewerkers of relaties van bedrijven van Dutch Flower Group. De aanvragen variëren van een bijdrage van een sponsorloop tot een meerjarige projectsamenwerking. Marcel Zandvliet, voorzitter Dutch Flower Foundation (DFF): „We zijn actief in binnen- en buitenland. Het doel is om de komende jaren vooral de grotere meerjarige projecten te ondersteunen. Het ziekenhuisproject in Ethiopië is daar een goed voorbeeld van. Dat moeten activiteiten zijn waarbij onze bedrijven en de partijen waarmee we samenwerken zijn betrokken.” Meer info over DFF via deze link of info@dutchflowerfoundation.com