Nieuwe sensor garandeert snelle algendetectie

2021-11-29 08:19:43 By : Ms. Ella Qiao

Alle telers kennen ze en tegelijkertijd wil niemand ze: algen. Om inzicht te krijgen in de hoeveelheid algen in waterstromen en bronnen, introduceert sensorontwikkelaar Sendot een nieuwe sensor. Een algensensor. 

De sensor houdt de ontwikkeling van algen nauwlettend in de gaten en werkt op basis van lichtpulsen. De sensor registreert continu de fluorescentie van het chlorofyl van de algen in het water. Deze meting bepaalt de hoeveelheid chlorofyl, een maat voor de algenconcentratie. 

Algen zijn een bron van organische stof en de oorzaak van bacteriegroei en het ontstaan ​​van ongunstige zuurstofsituaties en vervuiling in leidingen. Erwin Gräfe, Commercieel Manager bij Sendot: "Met de meetgegevens van de sensor hebben gebruikers tools tot hun beschikking om sneller en efficiënter in te grijpen wanneer de waterkwaliteit wordt aangetast door algen.

Nog voordat je algengroei met het blote oog kunt zien, detecteert onze nieuwe sensor algen. Hierdoor zijn telers beter in staat om de kwaliteit van het water te bewaken en kunnen daardoor problemen eerder opsporen en sneller en effectiever (voorzorgs)maatregelen nemen. Zo draagt ​​het bij aan een gezonde, toekomstbestendige waterkwaliteit."

Toegevoegde waarde Het huidige assortiment producten die algengroei meten en monitoren zijn vaak onderzoeksinstrumenten en vaak moeilijk in te passen in een kweekomgeving. “Een handige en mobiele sensor die eenvoudig aan te sluiten is op een klimaatcomputer is daarom een ​​meerwaarde om de waterkwaliteit in een vroeg stadium te monitoren.”

Metingen uitvoeren en uitlezen De algensensor werkt eenvoudig, legt Erwin uit. “Nadat je de optrode in het te meten medium hebt geplaatst, kun je een meting starten via het display van de sensor. Je kunt een ad hoc meting doen, maar je hebt ook de mogelijkheid om de sensor een tijdje te loggen. Via software je kunt de data (achteraf) uitlezen Er zijn ook versies van de sensor beschikbaar die (draadloos) aangesloten kunnen worden op de klimaatcomputer via een analoge aansluiting of 30Mhz via een digitale aansluiting."

Voor meer informatie: Sendot info@sendot.nl www.sendot.nl 

Alle velden gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier

Ander nieuws uit deze sector:

<< Terug | GroentenNieuws.nl

Schrijf u in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Je ziet deze pop-up omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Als je deze melding altijd ziet, heb je je cookies uitgeschakeld en blijven ze verschijnen.