Jonge zeeschildpad in Thailand gevonden met 60 gram plastic in maag | RTL Nieuws

2021-11-29 08:22:49 By : Mr. Viggo Wei

Een onlangs gevonden jonge zeeschildpad op het strand van het Thaise eiland Phuket bleek maar liefst 60 gram plastic in zijn maag te hebben. Het dier herstelt nu in een opvangcentrum voor beschermde diersoorten.

De schildpad verkeerde in erbarmelijke toestand en een röntgenscan toonde aan waarom: het reptiel had 158 kleine stukjes plastic ingeslikt in de vervuilde wateren van Thailand, meldt Vice World News.

Het afval, voornamelijk van plastic zakken en visnetten, werd na de scan uit de maag van het dier gepompt. Foto's van de Thaise kustwacht op Facebook laten zien hoe de spullen bij elkaar een hoop van 60 gram vormen.

De schildpad wordt momenteel gevoerd met behulp van een sonde, totdat het dier sterk genoeg is om weer zelfstandig te eten. 

Volgens Vice is Thailand een van de grootste plasticvervuilers ter wereld. Jaarlijks wordt tussen de 30.000 en 40.000 ton plastic in het water gedumpt. Het land heeft verbeteringen beloofd, bijvoorbeeld door vorig jaar het gebruik van plastic wegwerpzakken te verbieden. 

Volgens cijfers van een Thaise milieuorganisatie zou het gebruik van plastic tijdens de coronapandemie toch met 15 procent zijn toegenomen. 

Wil je elke middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de meest opvallende verhalen in je e-mail? Schrijf je nu in voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er aan de hand is? Download de gratis RTL Nieuws app en blijf op de hoogte.