Hybride operatiekamer CWZ in gebruik genomen - ICT&health

2021-11-29 08:24:27 By : Ms. Jingle Pan

U kunt rekenen op ICT&health voor betrouwbare informatie, interpretatie en analyse. Sluit nu een extra voordelig abonnement af.

Deze week is het Catharina Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) toegevoegd aan de lijst van ziekenhuizen die een hybride operatiekamer hebben. Voor de realisatie van deze state-of-the-art OK werkte het CWZ samen met Canon Medical Systems. De combinatie van een conventionele operatiekamer en een geavanceerde röntgenkamer biedt veel voordelen voor zowel patiënt als chirurg dankzij de beschikbaarheid van hoogwaardige beeldvormende technieken.

De ingebruikname van de hybride operatiekamer is voor het CWZ de volgende stap naar het ziekenhuis van de toekomst. Binnen die ambitie wordt gewerkt aan de ontwikkeling van hoogwaardige tweedelijns medisch specialistische zorg in de regio Nijmegen. Dit gebeurt in samenwerking met externe zorgpartners.

Het geavanceerde röntgenapparaat is namelijk het hart van de nieuwe hybride operatiekamer van het CWZ. Chirurgen, anesthesiologen en radiologen kunnen daardoor tijdens ingrepen gebruikmaken van hoogwaardige beeldvormende technieken. Het röntgenapparaat is in staat om zowel het te opereren gebied te röntgenen als een 3D-reconstructie te maken.

Hierdoor kunnen chirurgische ingrepen met veel grotere precisie worden uitgevoerd. Voor de patiënten betekent dit ook dat de procedures minder ingrijpend zijn. De gedetailleerde beeldvorming zorgt ervoor dat de operatie in één sessie kan worden uitgevoerd. Patiënten hoeven niet eerst een behandeling bij de radiologie te ondergaan en daarna een behandeling in de operatiekamer.

Dit verkleint de kans op complicaties en heroperaties. Het bevordert ook een sneller herstel. In de hybride operatiekamer kan een breed scala aan chirurgische ingrepen worden uitgevoerd. Denk aan vaatchirurgie, urologie en traumatologie.

Ook de nieuwe operatiekamer sluit aan bij de topklinische zorg die het CWZ biedt. De focus ligt onder meer op continue innovatie, opleiding en wetenschappelijk onderzoek. De nieuwe hybride OK past goed in de strategie om topklinische zorg te bieden. Daarnaast is de nieuwe operatiekamer een uitdagende werkplek voor artsen (in opleiding).

De samenwerking met Canon Medical Systems heeft ertoe geleid dat het CWZ is uitgeroepen tot Canon's Europese referentieziekenhuis. Dit betekent dat het ziekenhuis toegang heeft tot de nieuwste apparatuur en altijd toegang heeft tot de meest actuele software en de nieuwste applicaties.

Opening Manifestatie 2022 Wilt u aanwezig zijn bij de ICT&health Opening Manifestatie op 31 januari 2022? Tickets zijn gratis, maar het is echt op! Wacht dus niet en meld je snel aan.

Je moet inloggen om een ​​reactie te plaatsen.