Ambachtelijke productie, machine-inspectie

2022-05-28 07:50:51 By : Ms. Freda Lee

In eindproducten met veel verschillende ingrediënten is het opsporen van vreemde lichamen een uitdaging.Genetwerkte röntgeninspectiesystemen met geschikte software kunnen dit niet alleen betrouwbaar doen, ze kunnen ook relevante productiegegevens voor de probleemoplosser beheren.Tarte flambée bestaat uit verschillende ingrediënten - inspectiesystemen moeten herkennen wat er niet in thuishoort.(Afbeelding: Wipotec/Flammtop)Flammtop is Frankrijks grootste producent van diepgevroren tarte flambée.De handgevlochten rand is een onmiskenbaar kenmerk en tegelijkertijd een onderscheidend kenmerk van de producten, die vandaag de dag nog op ambachtelijke wijze worden vervaardigd.De productie in Saarburg, in het Franse departement Moezel, omvat ook Quiche Lorraine, een andere specialiteit van de Franse keuken.75% van alle geproduceerde goederen wordt geëxporteerd.Productie voor klanten over de hele wereld vereist naleving van internationale normen voor voedselveiligheid en de kwaliteit van de processen en producten die bij de productie worden gebruikt.Het grote aantal natuurlijke ingrediënten zoals spek en uien voor de Elzasser tarte flambée of gegrilde groenten, champignons, vis en weekdieren, verschillende soorten kaas en cherrytomaatjes voor andere specialiteiten stellen de fabrikant voor grote uitdagingen op het gebied van uitgebreide kwaliteit zekerheid voor hun afgewerkte producten.Flammtop produceert volgens IFS Food Standard 6.1, een door de GFSI (Global Food Safety Initiative) erkende norm voor het controleren van voedselproducenten.Dit geldt voor alle voedselproducenten en in het bijzonder voor fabrikanten van private labels, aangezien veel eisen de naleving van klantspecificaties controleren.De norm is met name van belang in die gebieden waar producten worden "verwerkt" of waar het risico bestaat op productbesmetting in de oorspronkelijke verpakking.Volgens Christian Winger, hoofd productie in Saarburg, is een ander kwaliteitsinstrument bij Flammtop de naleving van HACCP-normen (gevarenanalyse en kritische controlepunten), die zijn ontworpen voor de productie en behandeling van voedsel en de eerste internationale regelgeving voor diepvriesproducten werd aangenomen in 1978.Bij Flammtop wordt er speciaal rekening mee gehouden dat de kwaliteitseisen van een diepvriesketen nog hoger zijn dan bij een normale koelketen.Detectie van vreemde voorwerpen en controleweger in één: SC-W van Wipotec-OCS.De ingrediënten voor Tarte Flambee en Quiche Lorraine worden verwerkt met vloeibare stikstof bij temperaturen van -90° tot -120°.Snelvriezen en snelvriezen voorkomen kwaliteitsverlies en de toppingingrediënten blijven individueel in porties te verdelen.De productiecapaciteit van de lijnen loopt op tot 3.600 afgewerkte producten per uur.Een kwart van de producten is onder het eigen merk Maître Pierre bestemd voor de Franse markt, de rest gaat als Franse specialiteit in vele varianten de wereld over.Voor alle producten vertrouwt Flammtop op handmatige productie, wat niet alleen de handgeweven rand aantast, maar ook de topping van de producten met groenten, kaas, kruiden en andere ingrediënten.De room of de sauzen worden vooraf machinaal opgespoten en uitgesmeerd.Ook in de sterk geautomatiseerde productiefaciliteit in Saarburg, die meer dan 100.000 producten per dag produceert, zijn mensen betrokken op sleutelposities;een groot voordeel, maar tegelijkertijd ook een uitdaging voor de kwaliteitsborging tijdens de productie.Handmatige productie en de grote temperatuurverschillen voor een optimale verwerking - van diepgevroren tot ovenwarme producten - vereisen regelmatige en nauwkeurige gewichtscontroles.Dit betekent dat ondergewicht producten alleen handmatig kunnen worden aangevuld als ze tijdig en betrouwbaar worden gedetecteerd.Hiervoor wordt de hoogste kwaliteit bekleding geselecteerd om de kwaliteit van het product te garanderen.Deze producten worden vervolgens een tweede keer gecontroleerd op het te behalen totaalgewicht.Voor de kwaliteitsborging van zijn afgewerkte producten vertrouwt de fabrikant op controlewegers en röntgeninspectiesystemen van Wipotec-OCS, die via een webgebaseerde oplossing voor kwaliteitsgegevensbeheer op verschillende locaties zijn aangesloten.De eerder bij Flammtop gebruikte metaaldetectoren zijn vervangen door gecombineerde inspectiesystemen.De systemen zijn Wipotec-OCS SC-W inspectiesystemen, ruimtebesparende combinatiesystemen bestaande uit een controleweger en röntgenscanner.De fabrieken hebben aparte uitwerpsystemen en containers voor producten met een verkeerd gewicht of verontreinigd met vreemde voorwerpen.In een kleine ruimte kunnen deze systemen niet alleen het productgewicht bepalen en producten met het verkeerde gewicht onmiddellijk uitwerpen, maar ook de detectie van vreemde voorwerpen in de reeds verpakte eindproducten dankzij een geïntegreerd röntgeninspectiesysteem .Het is niet nodig om de te inspecteren producten vooraf op de benodigde afstanden te plaatsen: de inspectiesystemen genereren zelf de afstanden die nodig zijn voor de productinspectie.De systemen zijn ook eenvoudiger te bedienen omdat ze een gemeenschappelijke, geïntegreerde gebruikersinterface hebben.De weeginrichtingen binnen de inspectiesystemen zorgen ervoor dat de voor het land van bestemming geldende gewichtslimieten worden nageleefd en dat er geen ondergewichtproducten worden afgeleverd.Christian Winger (rechts), hoofd productie bij Flammtop, met Alain Huot (links), algemeen directeur van Wipotec-OCS Frankrijk bij het röntgeninspectiesysteem met geïntegreerde controleweger.De röntgeninspectiesystemen doen echt Hercules werk;In Saarburg wordt jaarlijks 5.000 ton grondstoffen verwerkt.Er worden 18 miljoen producten van gemaakt, die jaarlijks door de keuringssystemen gaan.Maar de kwaliteitsborging staat ook om een ​​andere reden voor een grote uitdaging, namelijk de heterogeniteit van voedsel.De röntgeninspectiesystemen moeten optimaal presteren door de verschillende ingrediënten in de toppings van tarte flambée, uientaart en quiche lorraine.Vooral spekblokjes hebben vanwege hun verschillende positiemogelijkheden een hoge detectiecapaciteit nodig om ze betrouwbaar te kunnen onderscheiden van eventuele vreemde voorwerpen.De keuring van Quiche Lorraine is ook om een ​​andere reden veeleisend: het wordt geleverd in aluminium bakjes omdat, in tegenstelling tot Flammkuchen, het deeg daarin wordt voorgebakken voordat het als diepvriesproduct wordt geleverd.Deze containers worden verborgen voor een succesvolle inspectie door de inspectiesoftware.De inspectiesystemen detecteren niet alleen vreemde voorwerpen van metaal, maar ook verontreinigingen in de vorm van kleine steentjes, zoals die kunnen voorkomen in natuurproducten zoals paddenstoelen, maar ook vreemde voorwerpen van glas of plastic.Deze verontreinigingen konden voorheen niet worden gedetecteerd door metaaldetectoren.Producten waarin vreemde lichamen zijn aangetroffen, worden in aparte containers gesorteerd, zodat een gerichte vervolginspectie kan worden uitgevoerd om de oorzaak van de besmetting vast te stellen.Productwisselingen duren slechts enkele minuten, omdat alle gewichten en recepten al in de inspectiesystemen zijn opgeslagen.Om de productielijn te wijzigen, hoeft alleen het productnummer in de software te worden geselecteerd.De besturing gaat via een 15" kleuren TFT met touchscreen, die altijd de actuele röntgenfoto's en het actuele productgewicht weergeeft.Dankzij het feit dat alle riemen zonder gereedschap verwisseld kunnen worden en de gebruiksvriendelijke hoezen zijn de systemen eenvoudig schoon te maken.Ook de C-vormige productruimte en schuine vlakken dragen bij aan een gemakkelijke reiniging.De inspectiesystemen zijn geheel vervaardigd uit RVS en voldoen aan beschermingsklasse IP65.Quiche Lorraine worden voorgebakken en diepgevroren in aluminium bakjes.Bij Flammtop wordt de webgebaseerde Quality Data Management-oplossing Comscale4 gebruikt in beide productiefaciliteiten in Saarburg.De gebruiksvriendelijke softwaremodules verbinden alle Wipotec-OCS inspectiesystemen over alle locaties.De operator kan alle beschikbare gegevens en afbeeldingen in realtime opvragen en op elk moment statistieken aanmaken.De besturingsopties van de software maken grafische gegevensevaluatie en opslag mogelijk, evenals online bewaking van alle aangesloten productielijnen.De kwaliteitsborging bij Flammtop profiteert hiervan in de vorm van gerichte analyses van de QM-kenmerken en steekproeven van attributen en meetapparatuur.Over het algemeen hebben controlewegen en röntgeninspecties, uitgevoerd met de nieuwe inspectiesystemen in alle productiestadia, geleid tot een vermindering van deegverliezen tot een zevende van het vorige bedrag;Hierdoor zijn productverliezen en voedselverspilling bijna volledig geëlimineerd.Voor Christian Winger zijn de kwaliteitsmaatregelen bij Flammtop niet alleen een essentieel middel om het gebruik van hoogwaardige ingrediënten zoals verse eieren, spek, room en speciale deegmengsels te optimaliseren.Wat nog belangrijker is, is dat de inspecties ook het risico op het terugroepen van voedsel aanzienlijk minimaliseren, wat een aanzienlijk reputatierisico vormt voor elke producent.Flammkuchen worden sinds 1986 in Saarburg geproduceerd.Het begon allemaal in de keuken van zijn restaurant, waar tot 100 tarte flambées per dag werden geproduceerd, aldus Flammtop-directeur Frédéric Toussaint.Overweldigd door het succes werd in 1988 de eerste fabriek in de stad gebouwd.Gewaardeerd door klanten over de hele wereld, staan ​​Flammtop-producten vandaag de dag voor typische producten uit de Franse keuken, lokaal geproduceerd met hoogwaardige en verse ingrediënten.Ik heb de algemene voorwaarden, de informatie over het herroepingsrecht en gegevensbescherming gelezen en accepteer deze.Door te registreren accepteer ik de gebruiksvoorwaarden van de portals in het medianetwerk van de industrie.Ik heb kennis genomen van de verklaring inzake gegevensbescherming.Contractontwikkelaar DFE Pharma heeft zijn Closer to the Formator (C2F)-centrum in Hyderabad, India, gelanceerd.Het centrum biedt expertise op het gebied van hulpstoffen en ondersteunt farmaceutische bedrijven bij het ontwikkelen van formuleringen.Lees meer...Met de multisize monstercarrousel van Dinnissen kunnen producenten in een geautomatiseerd bemonsteringsproces monsters nemen voor verschillende productgroottes en -vormen en tevens de volgorde en frequentie per monstergrootte bepalen.Lees meer...Alle maten (DN 65, 80, 100 en 125) van Coperion's WYK-CIP stortgoedomleider zijn gecertificeerd in overeenstemming met de huidige USDA-richtlijnen.Het kan daarom worden gebruikt in hygiënische toepassingen in de voedings- en farmaceutische industrie.Lees meer...CURRENTA GmbH & Co. OHGQueisser Pharma GmbH & Co. KG