Nieuwe angiokamer CWZ in gebruik genomen - ICT&health

2021-12-20 07:36:55 By : Ms. Livia Lin

Enkele weken geleden, in november, opende het CWZ een nieuwe angiokamer. Het maakt gebruik van de nieuwste technieken op het gebied van interventionele radiologie. Door de groei van complexe interventies is samenwerking tussen interventieradiologen en andere medisch specialisten belangrijker geworden. In het OK-complex is daarom, net als de hybride operatiekamer, de nieuwe angiokamer gerealiseerd.

De nieuwe angiokamer is uitgerust met de nieuwste röntgenapparatuur van Canon. Bij de inrichting van de ruimte is ook veel aandacht besteed aan het creëren van een zo prettig mogelijke sfeer voor patiënten en personeel. Zo is de angiokamer nu voorzien van een rustgevend fotobehang en een wolkenplafond. Daarnaast is de kamer voorzien van achtergrondmuziek en regelbare verlichting. Dit alles zorgt ervoor dat de patiënt zich beter kan ontspannen.

Door de ruimte in het OK-complex te realiseren is rekening gehouden met de toename van complexe interventies en de daarmee gepaard gaande intensivering van actieve samenwerking tussen interventieradiologen en andere medisch specialisten. Daarnaast worden vrijwel alle ingrepen uitgevoerd onder begeleiding van een sedatiespecialist, onder begeleiding van een anesthesioloog. Deze ontwikkelingen vragen om een ​​ruimte met bijzondere voorzieningen. Een ander voordeel van de gekozen locatie is dat de verkoeverkamer dichtbij is. Bij sommige procedures moet de patiënt er achteraf toegang toe hebben.

Interventionele radiologie omvat bepaalde behandelingen aan de bloedvaten, zoals dotteren, het plaatsen van een stent of de behandeling van oncontroleerbare bloedingen. In de nieuwe, gemoderniseerde angiokamer zijn nog meer behandelingen mogelijk. Denk aan ingrepen aan de grote buikslagader of ingrepen als het vervangen of plaatsen van een nier of dubbel-J katheter, maar ook het plaatsen van galweg drains of voedingssondes die door de huid worden geplaatst. Ook nieuwe interventies zijn mogelijk, zoals het opwarmen van schildkliertumoren (radiofrequente ablatio) en het invriezen van kleine niertumoren (cryo-ablatie) in samenwerking met urologen.

In september nam het CWZ de ultramoderne hybride OK in gebruik. Het ziekenhuis werkte hiervoor ook samen met Canon Medical Systems. De operatiekamer is uitgerust met een state-of-the-art röntgenapparaat dat zowel het te opereren gebied kan screenen als een 3D-reconstructie kan maken.

Openingsmanifestatie 2022 Wilt u aanwezig zijn bij de ICT&health Openingsmanifestatie op 09 mei 2022? Tickets zijn gratis, maar het is echt op! Wacht dus niet en meld je snel aan.

Je moet inloggen om een ​​reactie te plaatsen.