Bedrijf Belicht: TOED Alkmaar maakt naar de tandarts gaan leuk - Uitkijkpost

2022-06-25 06:13:53 By : Ms. FEIDA GLASSES

TOED Alkmaar (Tandartsen Onder Een Dak) Overkrocht 43 1815 KX Alkmaar 072-511 42 02 www.toedalkmaar.nl praktijk@toedalkmaar.nl

Naar de tandarts gaan is niet ieders hobby maar als je arriveert bij het prachtige pand van tandartsenpraktijk TOED en je hoort de vogeltjes fluiten in de weelderige tuin dan ben je je tegenzin gauw vergeten. Tandartsen Nico en Guus maken er samen met tandarts voor orthodontie Marco bijna een gezellig gezinsuitje van. De sfeer in de frisgroene behandelkamers is gemoedelijk en er wordt veel gelachen in de praktijk van de drie specialisten, die de praktijk in november 2021 overnamen.

Zo gemakkelijk en pijnloos mogelijk De tandartsenpraktijk maakt tijdens behandelingen gebruik van de nieuwste technieken om het patiënten gemakkelijk te maken. Noviteiten zoals ‘aligners’ (onzichtbare beugels) en digitale mondscanners heeft TOED als eerste in huis. Ze zijn zelfs in het bezit van een in deze regio unieke 3D-röntgenscanner die in een paar minuten het hele gebit in kaart brengt. “Bij implantologie is dit bijvoorbeeld efficiënt: we kunnen zo vóór de ingreep zien of er voldoende bot is voor het implantaat zodat er voorspelbaar kan worden gewerkt”, vertelt Guus.

Maar de 3D-scanner wordt ook gebruikt in plaats van het ongemakkelijke ‘happen’. Nico: “De tijd van ‘happen’ is hier voorbij, of het nu voor je kroon, beugel of kunstgebit is.’’

“De ontwikkelingen in onze branche volgen elkaar in sneltreinvaart op en er zijn niet veel praktijken die alles gelijk oppakken, het vergt namelijk grote investeringen. TOED Alkmaar zet hier juist op in”, zo legt Marco uit.

Alles onder één dak Bij TOED tandartsenpraktijk vind je alles op het gebied van tandheelkunde. In het laboratorium maakt de tandtechnieker kronen, bruggen en facings waar hoge esthetische eisen aan worden gesteld. Daarnaast beschikt de praktijk over een zogenaamde CEREC-freesmachine waarbij kronen dezelfde dag klaar zijn: “Niet meer happen en geen noodkroon meer”, glimlacht Guus. Tijdens het implantologietraject hoeven patiënten niet meer met een uitneembaar plaatje rond te lopen, maar kan vaak direct een tijdelijke kroon worden geplaatst.

Voor complexe chirurgische ingrepen heeft TOED nauwe banden met de kaakchirurgen die zijn aangesloten bij de Mediaankliniek. Als de tandarts een foto stuurt van jouw gebit onderneemt de kaakchirurg direct actie, zonder lange wachtlijst. Natuurlijk zijn er ook mondhygiënistes aanwezig in de praktijk.

De mens achter de mond “Wij streven ernaar de mensen achter de mond te leren kennen”, aldus de receptioniste. Het team van TOED tandartsen groeit namelijk met de patiënt mee, dit is fijn voor de patiënt die vanaf nu een vast gezicht treft, maar ook voor de specialist zelf. “Zo kunnen wij anticiperen op wat er komen gaat. Denk maar eens aan orthodontie: door de wachttijd bij verzekeraars kan je niet zomaar een aanvullende verzekering afsluiten als jouw kind het jaar erna een beugel moet. Wij geven de patiënt op tijd aan dat de verzekering aangepast moet worden als er een beugel in het verschiet ligt”, zo legt Marco uit. Voor beugels of protheses: bij TOED kun je je leven lang terecht.

Tips van TOED De drie specialisten zijn het over één ding eens: voorkomen is beter dan genezen. De tandartsen zetten graag in op poetsgedrag en mondgewoonten zoals duimen of knarsen om zoveel mogelijk problemen te vermijden. Daarom vinden zij het belangrijk om patiënten al van jongs af aan te zien.

Voor vragen of informatie kunt u bellen of een mail sturen. TOED heeft zowel voor tandheelkunde als voor orthodontie geen wachtlijst, nieuwe patiënten zijn van harte welkom.

HEILOO - Op zaterdag 25 juni is het dan zover! Het Veld-Festival gaat om 13.30 uur van start en daar wil je bij zijn. Het Veld, het park rondom de Muziek- en Dansschool Heiloo, w..

Het is al een hele uitdaging om de verantwoordelijkheid te dragen voor medewerkers als ze gezond zijn. Laat staan wanneer er medewerkers ziek worden.

HEILOO - Uitkijkpost is een tijdje terug begonnen met podcasten opnemen , onder de naam ‘Uitkijkpodcast’. Gezien de leuke reacties is besloten deze serie een vervolg te geven.

HEILOO - Op zaterdag 25 juni is het dan zover! Het Veld-Festival gaat om 13.30 uur van start en daar wil je bij zijn. Het Veld, het park rondom de Muziek- en Dansschool Heiloo, w..

Het is al een hele uitdaging om de verantwoordelijkheid te dragen voor medewerkers als ze gezond zijn. Laat staan wanneer er medewerkers ziek worden.

HEILOO - Uitkijkpost is een tijdje terug begonnen met podcasten opnemen , onder de naam ‘Uitkijkpodcast’. Gezien de leuke reacties is besloten deze serie een vervolg te geven.

Wij en onze partners passen opslag- en toegangstechnologieën toe op een apparaat, zoals cookies, en verwerken persoonlijke gegevens, zoals unieke identificatoren en standaardinformatie verzonden door een apparaat, om advertenties en inhoud te personaliseren, de resultaten van advertenties en inhoud te meten, inzichten te verkrijgen over het betreffende publiek en producten te ontwikkelen en verbeteren. Met uw toestemming kunnen wij en onze partners gebruikmaken van locatiegegevens en identificatie door het scannen van apparatuur. Klik hieronder om toestemming te geven voor bovengenoemde verwerking van uw persoonlijke gegevens voor deze doeleinden. U kunt ook meer gedetailleerde informatie bekijken en uw toestemmingskeuzes wijzigen alvorens akkoord te gaan of weigeren akkoord te gaan. Houd er rekening mee dat voor bepaalde verwerkingen van uw persoonlijke gegevens uw toestemming niet nodig is, maar u heeft het recht om bezwaar te maken tegen dergelijke verwerking. Uw voorkeuren gelden uitsluitend voor deze website. U kunt uw voorkeuren op om het even welk moment wijzigen door naar deze site terug te keren of ons privacybeleid te raadplegen.

Onze privacy statement kunt u hier lezen