Groot lek bij Griekse beveiliging Willem-Alexander en Máxima

2021-12-14 18:05:12 By : Ms. Aries Zhou

Ondanks de mega-investeringen in de beveiligingsapparatuur van Willem-Alexander en Máxima blijkt het gezin aan grote risico's te zijn blootgesteld. Een groot lek in de Griekse beveiliging deed alle alarmbellen rinkelen.

Als de koninklijke familie op vakantie gaat naar Griekenland, maken ze regelmatig dagtochten met hun luxe jacht Alma. Ze bezoeken eilanden in de buurt van hun villa, die aan de golf van Argolis ligt.

Maar nu blijkt dat er een gevaarlijk lek is geweest in de beveiliging van het jacht. Het luxe schip heeft een zogenaamde transponder. Een apparaat dat een signaal uitzendt zodat de exacte positie van een schip kan worden bepaald.

Dit is natuurlijk handig in noodsituaties. Als er iets gebeurt, is de jacht altijd traceerbaar. Dit systeem heeft echter ook een groot nadeel.

Een apparaat waarmee dit signaal kan worden gedetecteerd is gemakkelijk verkrijgbaar. Dus iemand die kwaad zou doen, zou gemakkelijk de exacte positie van het jacht kunnen bepalen. Grieken hebben dat gedaan en de informatie verkocht, meldt weekblad Story.

Dit incident deed natuurlijk alle alarmbellen rinkelen. Het ging om een ​​transactie met een Duits medium dat de informatie alleen gebruikte om foto's van het koningspaar te maken. Maar het had natuurlijk veel erger kunnen aflopen. Direct na het incident is de transponder uitgeschakeld.

Tijdens de recente zomerfotosessie in Paleis Huis ten Bosch deed Willem-Alexander nog een opmerkelijk statement. Hij zei dat hij de meeste vrijheid ervaart als hij met zijn gezin op de boot is. Dat betekent natuurlijk dat ze de boottochten vaker hebben gedaan, met een groot veiligheidsrisico…