De combinatie van metaaldetector en transportband vereist minder fysieke controle aan de band

2021-12-14 18:11:23 By : Ms. Kelly Bai

De GC-serie combineert metaaldetectie en voedselveiligheid, zegt Mettler Toledo. Een compleet systeem detecteert metaalverontreinigingen zoals ferro- en non-ferrometalen en verwijdert deze vervolgens uit de productie.

“Het belangrijkste voordeel van de GC-serie is een optimale productie-efficiëntie in verschillende marktsectoren en in zowel natte als droge toepassingen. Het systeem beschermt het merkimago van de fabrikanten en is een oplossing voor de productie-uitdagingen veroorzaakt door de coronacrisis”, zegt Mike Bradley, hoofd marktbeheer bij Mettler Toledo Safeline Metal Detection.

De GC-serie is modulair opgebouwd. Dit maakt het voor producenten mogelijk om hun eigen toepassing, productkenmerken en productie-eisen aan te passen. Allereerst kiest de fabrikant voor een metaaldetectiekop. Dit wordt vervolgens ingebouwd in een aanpasbaar transportsysteem met een polyurethaanband of een modulaire transportband. Het modulaire systeem is geconfigureerd met het juiste uitwerpmechanisme om niet-conforme producten te verwijderen.

“ Het modulaire ontwerp van de GC-serie maakt het gemakkelijk voor een gebruiker om zich aan te passen aan veranderende behoeften. Als de productiekosten stijgen, kunnen systemen die de totale eigendomskosten verlagen en mee kunnen groeien met het bedrijf helpen. Het modulaire ontwerp heeft het onderhoud ook veiliger, sneller en gemakkelijker gemaakt, waardoor de uitvaltijd is verminderd”, vervolgt Bradley.

Het Profile Advantage-systeem moet kosten besparen en de productiviteit verbeteren dankzij een productsignaalonderdrukkingstechnologie. Dit betekent dat variatie in het productsignaal veroorzaakt door verse en gekoelde producten wordt weggenomen. Hierdoor komen verkeerde worpen bijna niet meer voor. Histogrammen worden weergegeven op een scherm waarop de sterkte van het productsignaal van de goed geïnspecteerde producten wordt weergegeven.

Het Intuïtieve Clustering-systeem groepeert producten met vergelijkbare kenmerken. Dit elimineert de noodzaak voor frequente handelingen van de operator en het wijzigen van instellingen. Dit verkleint de kans op fouten.

Het Reduced Test Mode-systeem is geschikt voor droge producten en zorgt ervoor dat de metaaldetector voor een langere periode kan functioneren zonder prestatiecontroles. Zo kunnen gebruikers tijdens de quarantaineperiode de testfrequentie met 83 procent verlagen en . Daarnaast zorgt minder fysiek contact met de machine door operators voor een betere hygiëne.

Testresultaten kunnen op afstand worden bekeken door de ProdX-software voor gegevensbeheer. Dit geeft producenten de mogelijkheid om met minder mensen op de productievloer te blijven functioneren.