Amazon komt met rijdende camera Astro: Alexa op wielen | RTL Nieuws

2021-12-14 18:05:21 By : Ms. Ivy Feng

Amazon komt met een robotcamera op wielen: met de Astro kun je videobellen en kan hij je huis in de gaten houden. De bewakingsdrone van Amazon komt ook echt op de markt.

Amazon presenteerde vanavond tijdens een presentatie een hele reeks nieuwe smart home devices. De gadgets hebben allemaal stemassistent Amazon Alexa ingebouwd. De meeste apparaten komen voor het eerst op de Amerikaanse markt. 

Het meest opvallende apparaat is de Amazon Astro-rijdende robotassistent, die later dit jaar op de markt zal komen voor $ 999. Dit driewielige toestel met touchscreen aan de voorkant moet gebruikers helpen en een oogje in het zeil houden. Astro heeft onder andere een camera op een periscoop om ver om zich heen te kunnen kijken.

Ook is het mogelijk om met de robot videogesprekken te voeren. Astro kan je volgen terwijl je door je huis loopt. Astro biedt toegang tot de functies van Alexa. Volgens Amazon heeft de robot een 'unieke persoonlijkheid'. Dat moet tot uiting komen in de virtuele gezichten en geluiden. Astro gebruikt nieuwe software met kunstmatige intelligentie om te voorkomen dat het tegen objecten, huisdieren of mensen aanbotst.

Amazon maakte wel de prijs bekend van de Always Home Cam-bewakingsdrone, die het vorig jaar al had laten zien. Deze indoor drone met ingebouwde camera kost $ 250. De drone werkt samen met de slimme beveiligingsapparaten in de Amazon Ring-lijn. 

De drone kan een vooraf geplande route vliegen en je laten zien wat er in huis gebeurt. De drone kan ook naar een vooraf ingestelde route vliegen wanneer hij een bepaalde gebeurtenis detecteert, zoals wanneer de deurbel gaat. De cameralens is bedekt wanneer deze is gedockt en volgens Amazon filmt de drone "alleen wanneer hij in beweging is". 

Ook nieuw is de Amazon Glow, een apparaat waarmee kinderen kunnen videobellen en interactieve apps kunnen gebruiken via een projectie op tafel. Glow biedt een combinatie van een 8 inch LCD-scherm voor videobellen en een projectie van een 19 inch interactief beeld, met herkenning van vingers en objecten. 

Volgens Amazon kunnen kinderen hierdoor allerlei interactieve puzzels, leerzame spelletjes en bekende bordspellen zoals schaken spelen. De Glow bevat ook duizenden kinderboeken.

De Glow bevat een scanfunctie waarmee je van een voorwerp, zoals een knuffel, een puzzel kunt maken. Deze scans zijn te combineren met de videochatfunctie, zodat een kind met een fysiek object kan spelen en iemand op afstand digitaal mee kan doen. Amazon zal deze optie in eerste instantie alleen gebruiken voor puzzelspel Tangram Bits.

De prijs van Amazon Glow is $ 250 in de Verenigde Staten. 

De Amazon Echo-apparaten krijgen naast Alexa, ontwikkeld door Disney, een extra spraakassistent. Gebruikers kunnen communiceren met personages uit Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en meer in audio met de nieuwe Disney-stemassistent, de "Disney Magical Companion".

Het commando "Hé, Disney!" zeggen is om de Disney-assistent te activeren. Gebruikers krijgen onder meer moppen, feiten, geluiden en verhalen te horen.    

De nieuwe Echo Show 15 is een slim 15,6-inch aan de muur gemonteerd display dat is ontworpen om te fungeren als centraal paneel voor iedereen in het gezin. Andere apparaten kunnen ook worden bediend. Het scherm kan ook op een standaard worden geplaatst en kan zowel in portret- als landschapsmodus worden gebruikt. 

De Echo Show 15 heeft ook de nieuwe "Visual ID"-functie waarmee Alexa gebruikers kan herkennen wanneer ze zich in het zicht van de ingebouwde camera's bevinden. Het scherm kan dan op de persoon toegesneden informatie tonen. De Visual ID-functie is optioneel en kan op elk moment worden uitgeschakeld, zegt Amazon. Het slimme scherm kost $ 250 in de VS.

Amazon kondigde ook een goedkope slimme thermostaat aan. De Slimme Thermostaat is een concurrent van de Google Nest-thermostaat en kost $ 60 in de VS.

Volgens Amazon is de nieuwe thermostaat ontwikkeld "in samenwerking met experts die ook Honeywell-thermostaten maken".

Er komt ook een goedkopere slimme deurbel. De Blink Video Doorbell werkt op een batterij en kost in Nederland 59,99 euro.

Reageer ook op onze Instagram.

Een bericht gedeeld door Bright.nl (@bright_nl)

Volg Bright voor meer technologie:​

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

Altijd weten wat er aan de hand is? Download de gratis RTL Nieuws app en blijf op de hoogte.