Tram 26 verlengd naar nieuwe woonwijken IJburg - Gemeente Amsterdam

2022-09-18 01:48:40 By : Mr. Carl zhang

Deze browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.

Amsterdam breidt flink uit de komende jaren. In de nieuwe woonwijken op Centrum- en Strandeiland komen 25.000 mensen te wonen. We gaan de route van tram 26 verlengen, zodat deze wijken straks goed bereikbaar zijn.

De eerste werkzaamheden staan gepland in de zomer van 2023. De tram moet vanaf december 2025 op het verlengde traject rijden. In november neemt de gemeenteraad een besluit over de plannen.

Bewoners kunnen straks binnen 25 minuten van Strandeiland naar Amsterdam Centraal reizen. De tram kan afhankelijk van het aantal reizigers tot 15 keer per uur gaan rijden. De afgelopen jaren is de capaciteit van de tram al vergroot door met dubbele tramstellen te rijden. Ook zijn de wissels en het beveiligingssysteem verbeterd en zorgt een extra keerlus voor minder storingen.

Wethouder Melanie van der Horst van Verkeer en Vervoer: “Op Zeeburgereiland en IJburg komen uiteindelijk 75.000 Amsterdammers te wonen. We hebben een plan van meer dan 950 miljoen euro om ervoor te zorgen dat de nieuwe bewoners meteen al gemakkelijk naar school, werk en supermarkt kunnen komen, bijvoorbeeld met goede ov- en fietsverbindingen met de rest van de stad.”

Recent werd de Overdiemerweg heringericht voor een veilige fietsverbinding tussen IJburg en Muiden en Weesp. Er zal ook een bus gaan rijden van Centrum- en Strandeiland naar Amsterdam Bijlmer Arena en Weesp. En er komen plekken waar bewoners gebruik kunnen maken van deelvervoer.

Hebt u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op.

Benieuwd wat er allemaal te doen is in de stad? Op Iamsterdam.com vindt u de beste tips op het gebied van cultuur, uitgaan en evenementen.