Steiner niet blij met 'frustrerende' crash Schumacher in VT1 - Formule1.nl

2022-10-09 17:55:58 By : Ms. Gao Aria

Al 25 jaar hét racemagazine van Nederland

Haas-teambaas Günther Steiner was op zijn zachtst gezegd niet onder de indruk van de crash van Mick Schumacher aan het einde van de eerste vrije training op Suzuka. Steiner noemt het een ‘behoorlijk frustrerende’ crash waardoor de Duitser de tweede vrije training moest missen.

Schumacher, die voor zijn Formule 1-zitje bij Haas vecht, sloot de eerste vrije training op slechte wijze af. De Duitser was bezig aan zijn inlap nadat de sessie was afgevlagd, maar aquaplaneerde en crashte vervolgens in bocht 7. Schumacher zelf was in orde, maar dat kon niet van de VF-22 gezegd worden.

Met name aan de voorkant was de bolide zwaar gehavend en het team zag na een controle in de pits geen andere optie dan het gehele chassis te verwisselen. Schumacher miste daardoor de tweede vrije training.

Lees ook: Schumacher mist VT2 door chassiswissel na crash in VT1

“Het is teleurstellend”, zegt teambaas Günther Steiner tegen F1TV. “We gingen alleen naar buiten voor de proefstart om data voor zondag te verzamelen. Op weg naar de pits van die proefstart crashte Mick. Hij aquaplaneerde en knalde tegen de bandenstapel aan, met hevige schade aan de auto als gevolg.”

“De hele voorkant was beschadigd maar we moeten ook het hele chassis verwisselen omdat we er niet zeker van zijn of er ergens een scheur is ontstaan of niet”, legt Steiner uit. “Je kan geen risico nemen met een chassis. Je kan er beter 100 procent zeker van zijn dat de auto morgen in goede staat is.”

Het was voor Schumacher de derde crash van het seizoen met grote schade tot gevolg. Eerder crashte hij in Saoedi-Arabië, waardoor hij de race moest missen, en in Monaco. De timing van deze derde crash kon niet slechter, nu zijn toekomst in de Formule 1 op het spel staat.

Steiner is in ieder geval niet onder de indruk van de crash. “Het is de eerste keer dat de potentiële schade mogelijk alleen maar potentieel is omdat we de auto door de x-ray moeten halen om te zien of er scheurtjes zijn. Maar het is behoorlijk frustrerend.” Hij verzekert wel dat de auto gereed zal zijn voor de derde vrije training. “De jongens zullen een lange avond hebben, maar ze zullen de auto herstellen en we hebben alle benodigde onderdelen. Dat is dus geen probleem.”

Max Verstappen kampioen: een overzicht van 2022, het jaar van de counterpunch

AlphaTauri-teambaas Tost verwacht dat De Vries ‘gelijk vanaf de eerste race’ competitief is

Coureurs reageren op tweede titel Verstappen: ‘Hij verloor geen enkel moment de focus’

Jos Verstappen: ‘Als Red Bull zo doorgaat, worden het nog 5 hele mooie jaren’

FIA start onderzoek naar incident met bergingsvoertuig tijdens Japanse GP

Tijdschema GP Japan: Hoe laat moeten we de wekker zetten?

Pérez wint GP Singapore, Verstappen moet kampioensfeest uitstellen tot Japan

Viaplay’s F1-commentator Valkenburg na doodsbedreigingen: ‘Zit beter in mijn vel dan ooit’

Pérez behoudt ondanks tijdstraf zege in GP Singapore

Verstappen gaf De Vries een zetje: ‘Ik zei dat hij Marko moest bellen’