Stadion ADO Den Haag dicht als het te hard waait | Voetbal | Telegraaf.nl

2021-12-27 17:51:36 By : Mr. charles zhang

Het Cars Jeans Stadion van ADO.

DEN HAAG - Bij een windkracht hoger dan 8 moet het stadion van ADO Den Haag gedeeltelijk dicht. Het gaat dan om de stadionring en het veld. Het is een voorzorgmaatregel die het college van burgemeester en wethouders vrijdag heeft genomen.

Het Cars Jeans Stadion van ADO.

Het collegebesluit geldt totdat nader onderzoek bevestigt dat de dakconstructie ook bij dergelijke harde wind (storm) voldoet. De definitieve uitkomsten van het onderzoek worden eind februari, begin maart 2021 verwacht.

Het gemeentebestuur van Den Haag besloot in augustus 2019, daags na het gedeeltelijk instorten van het dak van het stadion van AZ in Alkmaar, om een extra veiligheidsinspectie te laten doen in het Cars Jeans Stadion.

Uit de veiligheidsinspectie is tot nu toe niet gebleken dat onderdelen van de stalen dakconstructie niet veilig zijn, meldt de gemeente. „De opdracht voor de veiligheidsinspectie was uit voorzorg. Er was en is geen concrete twijfel over de veiligheid van het stadion”, aldus de gemeente.

Op advies van het bureau dat het onderzoek heeft verricht, worden toch nog twee aanvullende onderzoeken verricht „om te kunnen garanderen dat de veiligheid ook bij een windkracht hoger dan 8 gewaarborgd is.”

Om alle veiligheidsrisico’s uit te sluiten, gaat de gemeente tot die tijd bij dergelijke weersomstandigheden over tot tijdelijke sluiting van de stadionring en het veld. Het hoofdgebouw kan in gebruik blijven. ADO Den Haag, de gebruiker van het stadion, is op de hoogte gebracht.

De Eredivisieclub speelt zondag tegen Ajax in het Cars Jeans Stadion. Die wedstrijd zal gewoon kunnen doorgaan, want de voorspelde windkracht is 4 tot 5.

Dagelijks het belangrijkste voetbalnieuws zoals interviews en voorbeschouwingen.

Ongeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

Massaal deelde onze BN’ers hun kerstkiekjes. Wij hebben er een aantal op een rij gezet.

In het Russische Dagestan breekt totale paniek uit als een autobestuurder de controle over het stuur verliest. Ook iets gefilmd op de weg? Tip ons via verkeer@telegraaf.nl

Een dronken automobilist slingert op de A73. Hij wordt vervolgens gevolgd, waarna hij nog een aantal zeer gevaarlijke fratsen uithaalt. Ook iets gefilmd op de weg? Tip ons via verkeer@telegraaf.nl.

In Sri Lanka gaat het mis als een groep vrienden een vlieger probeert op te laten.

Trainer Peter Bosz is met Olympique Lyon uit het Franse bekertoernooi gezet. De Franse bond besloot dat maandag naar aanleiding van de rellen in de ontmoeting met tweedeklasser Paris FC op 17 december. Die wedstrijd werd halverwege, bij een stand van 1-1, gestaakt omdat fans van beide clubs met elka...

In de rubriek Sport Kort besteedt Telesport aandacht aan het dagelijkse nieuws. Deze rubriek wordt gedurende de dag continu ververst met het laatste nieuws en de prestaties van onze landgenoten bij diverse sportevenementen.

De politie heeft maandagochtend een 18-jarige jongeman uit Dordrecht aangehouden op verdenking van poging tot doodslag bij de wedstrijd Feyenoord - Ajax op 19 december in de Rotterdamse Kuip. Hij gooide een steen door de ruit van een politiebus, waardoor een agent gewond raakte en de macht over het ...

Virgil van Dijk is hersteld van het coronavirus en keert terug in de selectie van Liverpool. De aanvoerder van het Nederlands elftal kan dinsdag in de competitiewedstrijd tegen Leicester City zijn rentree maken. Van Dijk miste de laatste drie duels van de ’Reds’ nadat hij positief had getest.

Ajax heeft zijn eerste winterversterking binnen. Bronnen rondom de Amsterdamse club melden dat er een akkoord is met RB Leipzig over de huur van Brian Brobbey (19), die daarmee na een half jaar terugkeert op het oude nest. Ajax wilde graag een optie tot koop in de huurovereenkomst opnemen, maar de D...

Nu het einde van 2021 nadert, brengen we rond de feestdagen een aantal bijzondere interviews van eerder dit jaar opnieuw onder de aandacht. Deze keer een interview dat Jeroen Kapteijns en Mike Verweij hadden met Marilyn Timber, de moeder van Ajacied Jurriën en Quinten van FC Utrecht. Dit verhaal wer...