Poging tot smokkel: deze 20 bizarre dingen kon de douane onderscheppen

2022-08-27 17:43:45 By : Mr. Ben dai

Bolletjes smokkelen is saai. En echte smokkelaar komt pas op de wall of fame met een lijk, landmijnen of een krokodil. Hier een bloemlezing van de meest opmerkelijke smokkelwaar.

Op het vliegveld in Thailand werd er in 2010 een opmerkelijke ontdekking gedaan. De röntgen-scanner van de douane ontdekte een zwaar verdoofde, twee maanden oude tijgerwelp. Een 31-jarige vrouw probeerde het dier naar Iran te smokkelen, om het op de zwarte markt te verkopen.

Een 66-jarige man probeerde cocaïne te smokkelen via zijn gipsbeen. Echter, zijn gipsbeen was gemaakt van cocaïne in plaats van gips. ​De man had overigens daadwerkelijk een gebroken been, een dubbele fractuur om precies te zijn.

Moeder en dochter werden gearresteerd toen bleek dat de 91-jarige man van de vrouw, die overigens vastgebonden zat aan een rolstoel, dood bleek te zijn. De dames hadden getracht de douane te foppen door het lijk een zonnebril op te doen en aan te geven dat de beste man sliep.

In Florida vond de douane een mensenhoofd, met haar, tanden en huid. Het hoofd diende, volgens de vrouw, voor het verdrijven van boze geesten (ja ja, voodoo).

​Ik ga naar Thailand en neem mee... Toen de douane van LA in 2002 een koffer open maakte, vloog er direct een tropische vogel uit. Verder vond de douane nog drie vogels, 50 zeldzame orchideeën en twee Dwerg apen die de smokkelaar in zijn broek had verstopt.

Een smokkelaar slaagde er in om succesvol een krokodil mee te smokkelen in een klein propeller vliegtuig. Helaas voor de smokkelaar, ontsnapte het dier tijdens de vlucht. Als gevolg brak de hel los in het kleine vliegtuigje. Iedereen probeerde aan het dier te ontsnappen en kroop naar de cockpit van het vliegtuig. Hierdoor verplaatste al ​het gewicht​, waardoor de piloot uiteindelijk de controle over het vliegtuig verloor en crashte. Twintig van de 21 passagiers verloren hierbij het leven...

Een man ging in Hong Kong, als een bejaarde, op het vliegtuig, om vervolgens in Canada als jonge man uit het vliegtuig te stappen. De man had een siliconenmasker laten aanmaken om zich te vermommen als oude man. Tijdens de vlucht bezocht hij het toilet om van identiteit te wisselen.

Een 48-jarige vrouw werd in 2002 ontdekt door de douane, toen ze hoopte meegesmokkeld te worden in een koffer langs de grens van Mexico en de VS. De vrouw bevond zich in een koffer, die in de kofferbak van een auto lag.

In New York trachtte een passagier een kettingzaag, volgegoten met benzine, mee te nemen op een vlucht. Bizar genoeg mocht de passagier de kettingzaag uiteindelijk nog meenemen ook, maar wel zonder benzine...

In 2012 werd er in New York een rocket launcher gevonden in een ingecheckte koffer. De racket launcer was non-actief gemaakt en vormde geen bedreiging. Begrijpelijk is wel dat het wapen voor flink wat paniek zorgde bij de douane.

In 2004 werd een ​cowboy-dressed-gun-carrying-stuffed-armadillo aangetroffen. Het opgezette dier was als cadeau verzonden naar Australië.

In 2009 werd een Zuid Koreaanse man aangehouden op het vliegveld van New York, toen bleek dat hij twee 100 duizend dollar biljetten bij zich had. Deze biljetten zijn erg zeldzaam en alleen in 1934 geprint, maar zijn echter nooit vrijgegeven. Uiteindelijk bleek het om namaak biljetten te gaan.

In New Jersey, 2012, vond de douane drie landmijnen in de bagage van een vrouw. De vrouw was onderweg naar een explosieven demonstratie in San Francisco. Ze mocht uiteindelijk wel vliegen, maar zonder de explosieven. Uiteraard.

​Een vijf maanden oude baby

De ouders van de baby werden aangehouden toen de röntgen scanner aantoonde dat ze hun baby in hun bagage hadden meegenomen. De baby was hierdoor blootgesteld aan gevaarlijke bestraling. De reden? Ze hadden niet de juiste papieren...

Een 3000 jaar oude houten Egyptische Sarcophagus werd ingenomen, toen deze van Spanje naar Miami vloog. Het hoofd van de Egyptische ​Hoge Raad van Antiquiteiten​ reisde af naar Amerika om het erfstuk terug te halen, wat overigens een eeuw eerder al gestolen was.

Een van de meer bizarre vondsten waren pillen gevuld met een gepoederde vorm van baby vlees. De pillen waren onderweg van China naar Zuid Korea. Er werden duizenden pillen in beslag genomenl. Men gelooft dat de pillen ziekten kunnen bestrijden.

In 2002 deed een 17-jarige een poging om een kameleon mee te smokkelen. Het meisje deed een poging het dier mee te nemen, door te doen alsof het een hoed was. Ze werd pas betrapt toen andere reizigers foto's maakten van haar exotische hoofddeksel.

Een dierenwinkel eigenaar uit Londen werd in Rio de Janeiro aangehouden toen bleek dat hij 1000 Tarantula's bij zich had.

Een paard in een hondenkooi

Normaliter worden er voornamelijk klein formaat dieren gesmokkeld. De douane stond echter raar te kijken toen ze een klein paard in een hondenkooi aantroffen.

Een man van 48 jaar probeerde veertien zeldzame slechtvalkeieren te smokkelen. De straatwaarde van deze eieren ligt rond de 70.000 euro!