Kukelucocaïne! Alphense gevangenis ontdekt gesmokkelde drugs in ingevroren kippen | Leidsch Dagblad

2022-08-21 05:28:57 By : Ms. Gao Aria

Vleeskippen vol verdovende middelen.© PI Alphen

De Penitentiaire Inrichting in Alphen heeft afgelopen week een opmerkelijke vondst gedaan in een aantal ingevoren kippen: drugs. De smokkelwaar kwam bij een röntgenscan aan het licht.

Op sociale media deelt de PI een foto van de röntgenscan. Te zien zijn enkele bevroren geslachte kippen, waarvan de ingewanden zijn verwisseld voor zakjes met drugs.

Een woordvoerder van de PI spreekt zelf van een gevalletje ’penitentiaire scherpte’, en roemt ook een betrokken drugshond. „Met behulp van een speurhond en de x-ray hebben onze scherpe collega’s deze stukken vlees, gevuld met drugs, weten te onderscheppen. Goed gedaan!”

Smokkelaars proberen vaker verboden middelen de Alphense gevangenis binnen te rommelen, soms op ronduit bijzondere manieren. Zo signaleerden PI-medewerkers in maart een poging om een drone die pak drinkyoghurt vol mobiele telefoons boven de buitenplaats van de gevangenis afwierp, en werd in januari een iPhone verstopt in een bakje opwarmeten. Beide smokkelpogingen mislukten.

Lees ook: Geen drugs, mobieltje, wapen, drank of geld komen nog op de luchtplaats terecht van de gevangenis in Alphen aan den Rijn. Het 1,5 miljoen euro kostende net van staal ter grootte van een voetbalveld houdt alles tegen

Wil je dagelijks alle hoogtepunten uit het nieuws in je inbox?