Industrial Internet of Things: waarom beveiliging van apparaten zo ongelooflijk belangrijk is - Emerce

2022-09-18 01:49:46 By : Mr. Mario Van

Amsterdam, 29 augustus 2022 – Industrial Internet of Things (IIoT) is in het bedrijfsleven een heus modewoord geworden. Logisch ook, want bedrijven hebben simpelweg geen andere keuze dan IIoT te omarmen. Wie het niet doet loopt het risico om failliet te gaan. Een succesvolle implementatie vereist echter dat elk endpoint in het netwerk goed beveiligd is. BlackBerry, leverancier van beveiligingssoftware en -diensten voor het IIoT, geeft een overzicht van hoe dit in de praktijk werkt.

Waarom is beveiliging eigenlijk zo cruciaal voor het IIoT? Om de beveiligingsuitdagingen te begrijpen, is het noodzakelijk om eerst de afzonderlijke componenten van zo’n systeem te analyseren. Een IIoT-infrastructuur bestaat doorgaans uit een flink aantal onderling verbonden apparaten die allemaal werken met verschillende software. Denk bijvoorbeeld aan printers, verlichting, externe opslag voor data, smart-tv’s en thermostaten. Alle gegevens van deze zogenaamde endpoints worden via internet verzameld, verzonden en soms in real-time gedeeld met systemen op andere locaties.

De complexiteit van zo’n IIoT-systeem is enorm, waardoor het aantal potentiële beveiligingsproblemen logischerwijs ook groot is. Een standaard firewall of bestaande antivirussystemen zijn niet voldoende om de IIoT-infrastructuur effectief te beschermen tegen cyberaanvallen.

Minimaliseer het aantal valse meldingen bij gevaardetectie Om cyberaanvallen en datadiefstal via de endpoints van het IIoT tegen te gaan, moeten systemen alarm slaan als er gevaar dreigt. Dat klinkt eenvoudig, maar het wordt wel vervelend als het aantal valse meldingen van gevaar uit de hand loopt. Dat zorgt dan voor een grote belasting voor medewerkers van gespecialiseerde afdelingen en de IT-afdeling.

Moderne beveiligingssystemen kunnen kunstmatige intelligentie (AI) gebruiken om risico’s direct te beoordelen, wat het aantal vragen aan IT-medewerkers al aanzienlijk vermindert. Tegelijkertijd worden de zorgen van de gebruikers ondersteund en is er sprake van de vereiste endpointbeveiliging.

Een van de doorslaggevende factoren voor IT-beveiliging is de naleving van de eisen van IAFT 16949 en de wettelijke eisen van de overheid. Zo verplicht IAFT 16949 IT-producten om fabrieksinstellingen van apparaten te beveiligen. Dat is een uitdaging voor gebruikers, die ook individuele USB-poorten van apparaten moeten vergrendelen om hun systeem te beveiligen. Oplossingen zoals BlackBerry CylancePROTECT bieden hier waardevolle ondersteuning, aangezien apparaatbesturing is inbegrepen en USB-poorten afzonderlijk kunnen worden vergrendeld.

Bescherming tegen huidige ransomware-varianten De relatie tussen cybercriminelen en degenen die verantwoordelijk zijn voor IT-beveiliging is een eindeloos kat-en-muisspel: iedereen probeert de ander steeds een stap voor te zijn. Daarom moet een beveiligingssysteem dat endpointsecurity belooft, altijd op de hoogte zijn van de huidige dreigingsvarianten van ransomware. De hulp van AI is daarbij essentieel, zodat het beveiligingssysteem altijd up-to-date kan worden gehouden en op de nieuwste gevaren kan monitoren.

CylancePROTECT combineert daarvoor een op AI gebaseerde aanpak met een lage belasting voor de gebruiker, een hoge beschermingseffectiviteit en weinig valse meldingen van dreigingen. Het beheer is eenvoudig en de beveiligingstools zijn krachtig voor endpointsecurity in het Industrial Internet of Things.

Over BlackBerry BlackBerry (NYSE: BB; TSX: BB) levert betrouwbare beveiligingssoftware en -diensten aan organisaties en overheidsinstellingen wereldwijd, die ze nodig hebben om het Internet of Things te beveiligen. Het bedrijf beveiligt meer dan 500 miljoen eindpunten, waaronder 215 miljoen auto’s op de weg. Gevestigd in Waterloo, Ontario, zet het bedrijf AI en machine learning in om innovatieve oplossingen te bieden op het gebied van veiligheid, cybersecurity en dataprivacy. Daarnaast is BlackBerry voorloper op belangrijke gebieden zoals endpointsecurity-management, encryptie en geïntegreerde systemen. Voor meer informatie, bezoek BlackBerry.com en volg het bedrijf via @BlackBerry.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.