Apple Watch Series 8 kan menstruatiecyclus monitoren

2022-09-18 01:47:50 By : Mr. John Xu

Apple heeft de nieuwe Watch Series 8 uitgerust met een nieuw type temperatuursensor. Hierdoor is het slimme horloge in staat om de menstruatiecyclus in kaart te brengen en je op de hoogte te houden van afwijkingen.

De Watch Series 8 is hiervoor uitgerust met een tweetal temperatuursensoren die nauwkeurig zijn tot 0,1° Celcius. Door continue de temperatuur van je pols te meten, in combinatie met je hartslag, is de Watch S8 in staat om het verloop van je menstruatiecyclus te voorspellen. En als het afwijkingen ziet dan krijg je daar een melding van.

Apple hoopt zorgen over privacy weg te nemen door data alleen op het horloge op te slaan. Data wordt versleuteld opgeslagen. Back-ups in iCloud zijn voorzien van end-to-end encryptie en Apple claimt daar de sleutel niet van te hebben.

Naast de 'cyclus bijhouden'-functie is de Watch Series 8 uitgerust met een sensor waarmee geregistreerd kan worden of je een auto-ongeluk hebt gehad. Zowel Apple als wij hopen dat je hier nooit gebruik van hoeft te maken. Mocht het horloge denken dat je een auto-ongeluk hebt gehad dan kan het de hulpdiensten bellen en je locatie doorgeven.

Apple heeft verder nieuwe watchfaces uitgebracht, en er komt een nieuwe Low Power-modus waarbij energievretende functies zoals het Always On-display en de Auto Workout-detectie worden uitgeschakeld. Dit moet de batterijduur opkrikken tot maar liefst 36 uur. Uitgeschakeld kom je 18 uur verder op een enkele lading.

Apple brengt de Watch Series 8 uit in een 41mm en 45mm formaat en met GPS en GPS + Cellular (4G). Het frame is verkrijgbaar in aluminium of roestvrijstaal.

De aluminium behuizing is verkrijgbaar in de kleuren Starlight, Midnight, zilver of Product(RED). De roestvrijstalen uitvoering is beschikbaar in de kleuren goud, zilver of grafiet. Ook qua bandjes is er voldoende keuze waaronder plastic of gevlochten solobandjes, diverse sportbandjes en lederen of roestvrijstalen bandjes.

Prijzen starten bij $399 voor de GPS-uitvoering en $499 voor die met 4G. Daarbij krijg je 3 maanden gratis Fitness+. De nieuwe Apple Watch-horloges zijn meteen als pre-order verkrijgbaar en worden op z'n vroegst 16 september verwacht.

Apple Watch Series 8 41mm‎

Apple Watch Series 8 45mm‎

Apple Watch Series 8 4G 41mm‎

Apple Watch Series 8 4G 45mm‎

Renders OnePlus 11 Pro met Alert Slider verschenen

Batterij Samsung Galaxy S23+ gefotografeerd

Samsung Galaxy S22 Ultra‎

Apple iPhone 14 Pro Max‎

Samsung Galaxy Z Fold 4‎

NieuweMobiel.NL · 2002 - 2022 · Alle rechten voorbehouden

NieuweMobiel.NL maakt gebruik van cookies. Verberg deze melding