Gemeente en MKB Amsterdam helpen ondernemers energie besparen - Gemeente Amsterdam

2022-04-21 07:58:50 By : Mr. Steven Wang

Deze browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.

Voor veel ondernemers zijn de stijgende energieprijzen, de klimaatverandering en de wet- en regelgeving redenen om energiebesparende maatregelen te nemen. Maar hoe weet je welke maatregel het meest interessant is voor je bedrijfspand? En hoe kies je een betrouwbare installateur? Gemeente Amsterdam en MKB-Amsterdam hebben een actieplan gepresenteerd om ondernemers te helpen. Vanaf vandaag kunnen ondernemers gratis een online energiescan laten doen en gezamenlijk isolatiematerialen inkopen.

Wethouder Victor Everhardt (Economische Zaken): “Met de gratis online energiescan en de collectieve isoleeractie maken we het makkelijker voor ondernemers om hun bedrijfspanden te verduurzamen. Ondernemers besparen hiermee niet alleen op stookkosten, het draagt ook bij aan een beter klimaat.”

DEB - Online tool voor energiebesparing De gratis online energiescan van DEB geeft binnen enkele minuten een overzicht van de energiebesparende maatregelen die een ondernemer kan treffen, wat de uitvoeringskosten zijn en wat de terugverdientijd is. Bovendien is in één oogopslag te zien welke subsidies er zijn. Door te investeren in energiebesparende maatregelen gaan de kosten van bedrijfsvoering structureel omlaag.

Isolatieactie - bespaar op stookkosten Met spouwmuur- en vloerisolatie kan tot wel 30% bespaard worden op stookkosten. Met de isolatieactie kunnen ondernemers gemakkelijk en tegen een aantrekkelijk tarief isoleren. En door onafhankelijke adviseurs van het Regionaal Energieloket zijn betrouwbare installateurs geselecteerd.

Amsterdamse ondernemers kunnen zich tot en met 20 december 2021 inschrijven voor de isolatieactie.

Energielabel C De landelijke wetgeving voor kantoren om aan de verplichting voor minimaal energielabel C te voldoen gaat in 2023 in. Twee derde van alle Amsterdamse kantoren voldoet helaas nog niet aan die verplichting. Als gebouwen groter dan 100 vierkante meter in januari 2023 geen energielabel C of hoger hebben, mogen ze niet meer als kantoor worden gebruikt. De gemeente en de Omgevingsdienst roepen kantooreigenaren op uit te zoeken welk energielabel zij hebben en wat zij moeten doen om te voldoen aan de minimale eisen op het gebied van energiezuinigheid voor label C. Dan kunnen ze nu nog aanpassingen aan hun pand uitvoeren.

Hebt u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op.

Benieuwd wat er allemaal te doen is in de stad? Op Iamsterdam.com vindt u de beste tips op het gebied van cultuur, uitgaan en evenementen.