Drie tips voor beginnende motorrijders die aan een race deelnemen

2022-10-09 18:04:13 By : Mr. Eric Hua

Motorrijden op snelheid, op het circuit en onder druk is niet gemakkelijk. Het vergt tijd, oefening en doorzettingsvermogen om het goed te doen. Nieuwkomers moeten zich echter bewust zijn van de risico’s voordat ze zich wagen aan motorraces of stunts op twee wielen.

Zelfs als je gewoon deelneemt aan een kleine circuitdag voor beginners, zijn er risico’s aan verbonden – per slot van rekening gebeuren er vaak ongelukken bij hoge snelheden met andere rijders in de buurt! Met dat in gedachten hebben we enkele goede tips voor je op een rijtje gezet voor de beginnende rijder die overweegt de wereld van de motorsport te betreden.

Draag altijd een helm Zoals bij alle sporten en activiteiten is veiligheidsuitrusting altijd belangrijk, maar dat geldt vooral voor motorrijden. Of je nu gewoon voor je plezier rijdt of deelneemt aan een race, draag altijd een helm. Een helm van goede kwaliteit beschermt je bij een botsing en daarnaast beschermt het je ook enigszins tegen de schadelijke effecten van langdurige blootstelling aan hard geluid. Je wilt er zeker van zijn dat de helm je goed past, zodat je bij een botsing maximale bescherming krijgt.

Zorg ervoor dat je fit bent voordat je gaat racen Als je serieus wilt racen of met hoge snelheden wilt rijden, zorg dan dat je fit genoeg bent voordat je begint. Als je niet fit bent, is de kans groter dat je crasht, wat kan leiden tot ernstig letsel. Als je gewoon voor je plezier rijdt, is deze tip niet per se van toepassing, maar als je van plan bent te gaan racen, zorg dan dat je in goede vorm bent. Dit betekent niet dat je een triatleet moet zijn, maar zorg voor een regelmatige trainingsroutine. Racen kost veel energie, dus zorg ervoor dat je het uithoudingsvermogen hebt om door te gaan.

Onderhoud je motor goed Zorg er altijd voor dat je motor in goede staat is voordat je gaat rijden. Het basisonderhoud kun je vaak zelf al wel doen. Daarnaast kun je oppervlakkige beschadigingen vaak zelf ook al repareren met behulp van professionele polijstmachines of een lakstift. Toch is het ook van belang om een professional met regelmaat naar de motor te laten kijken. Zo weet je zeker dat je motor in topconditie is. Dit is vooral van belang voordat je meedoet aan een race of voordat je stunts doet.