Xbox Series X en S ervaren onverklaarde problemen, Microsoft verwijst voorlopig naar klantenservice - Hardware Info

2022-05-28 07:51:24 By : Mr. kevin liu

De Xbox Series X en Series S zijn inmiddels te koop, maar beide consoles blijken problemen te hebben met een onderdeel. Het lijkt te gaan om een probleem met de optische schijflezer, en op Twitter verklaart Microsoft nu dat kopers die tegen problemen aanlopen hulp moeten vragen aan de klantenservice van het bedrijf.

Er staan talloze voorbeelden van mensen die problemen ervaren met zowel de Xbox Series X als de goedkopere Xbox Series S. Het zijn allemaal symptomen die te maken hebben met een kapotte schijflezer. Bij sommige gebruikers  worden ingevoerde discs uitgespuwd als blijkt dat ze niet gelezen kunnen worden, en in sommige gevallen accepteert het onderdeel zelfs helemaal geen schijven.

Bij veel mensen maken de consoles een opvallend geluid, dat nog het meest vergelijkbaar is met een metronoom. Als muziek in de oren klinkt het niet, er zijn namelijk ook gevallen bekend waar een knarsend geluid klinkt. De Xbox Series X heeft met de ventilator en de blu-ray-schijflezer maar twee bewegende onderdelen, en het feit dat schijfjes niet worden geaccepteerd geeft aan dat het lijkt te gaan om een probleem met de odd. Frappant is dat de Series S óók geluid lijkt te maken, terwijl dit apparaat geen schijflade heeft.

Microsoft zegt uiteraard dat de klantenservice hiervoor te bereiken is, maar verder blijft het onduidelijk wat het probleem precies inhoudt en hoe snel het opgelost kan worden.