Schiphol gaat irisscan voor iedereen beschikbaar maken - IT Pro - Nieuws - Tweakers

2022-05-29 07:51:28 By : Ms. Nancy Yang

Luchthaven Schiphol heeft zaterdag laten weten dat het vanaf volgend jaar voor iedere Nederlander mogelijk wordt om gebruik te maken van de irisscan bij de marechaussee. Voor deze dienst moet 40 euro betaald worden.

Al enkele jaren biedt Schiphol aan zijn Privium-klanten de mogelijkheid om gebruik te maken van een irisscan om langs de marechaussee te komen. Ook voor het personeel wordt de techniek ingezet. Als het aan de luchthaven ligt, krijgen vanaf volgend jaar echter ook gewone klanten de mogelijkheid om gebruik te maken van de irisscan. Het grote voordeel hiervan, stelt Schiphol, is dat wachttijden sterk verkort kunnen worden en dat reizigers sneller geholpen worden.

Wie van deze dienst gebruik wil maken zal ten hoogste 40 euro moeten betalen. Hiervoor krijgen reizigers de mogelijkheid om maximaal vijf jaar – korter als het paspoort minder lang geldig is – gebruik te maken van de irisscan. Het paspoort hoeft vervolgens niet meer getoond te worden bij de marechaussee, waardoor er geen interactie plaatsvindt met de marechaussee. Reizigers moeten nog wel langs de veiligheidscontrole. Wanneer de dienst precies beschikbaar wordt, is nog niet bekend.

Senior Accountmanager Digital Advertising (Tweakers)

Deel je skills voor jouw droombaan Meld je aan!

Key topics in Artificial Intelligence

[Reactie gewijzigd door tomhagen op 20 juli 2008 15:51]

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 20 juli 2008 21:24]

[Reactie gewijzigd door fevenhuis op 20 juli 2008 17:37]

[Reactie gewijzigd door TweakMij op 20 juli 2008 11:22]

[Reactie gewijzigd door fevenhuis op 20 juli 2008 17:33]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V. Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 • Hosting door True