Expertnetwerk gaat opsporingsdiensten inlichten over 3d-geprinte wapens - Security.NL

2022-05-28 07:49:48 By : Mr. Jason Xie

Er zal een internationaal netwerk van experts worden opgericht dat opsporingsdiensten gaat inlichten over de ontwikkelingen op het gebied van 3d-geprinte vuurwapens. Dat is de uitkomst van een conferentie die deze week in Den Haag over 3d-geprinte vuurwapens plaatsvond. Ook zal er meer samenwerking tussen bedrijfsleven en opsporingsdiensten moeten plaatsvinden, zo stelden de conferentiedeelnemers.

Het publiceren of bezitten van de ontwerpen van 3d-geprinte vuurwapens is op dit moment niet strafbaar. Volgens politie en justitie kan het verspreiden van deze blauwdrukken grote gevolgen hebben en moet de huidige wetgeving dan ook ter discussie worden gesteld. Politiechef Gerda van Leeuwen herhaalde tijdens de conferentie de zorgen van politie. "De ontwikkeling van 3d-geprinte vuurwapens is een huidige en toekomstige dreiging. Internationale samenwerking is daarom cruciaal om dit tegen te gaan."

Van Leeuwen kreeg bijval van Martin van der Meij van Europol. "De dreiging van 3d-geprinte wapens staat zeker op de radar van Europol." Volgens Van der Meij kan de uitdaging die deze wapens vormen alleen worden aangepakt door de expertise, middelen en inzichten van justitie, het bedrijfsleven en academici te combineren. Naast het oprichten van een expertnetwerk zullen er vanuit opsporingsdiensten ook nog aanbevelingen voor beleidsmakers volgen.

Je bent niet ingelogd en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.

Are you a curious, analytical and Security driven ICT-Professional? Do you enjoy taking Security to the next level? Then we are looking for you!

Juridische vraag: De HR-afdeling van mijn werkgever heeft een afspraak met een ander bedrijf om elkaars werknemers te scannen ...

OSINT 2.0 Ik heb altijd sympathie gehad voor Open Source, het idee dat kennis vrij moet zijn. Zo ben ik ook voorstander van ...

Tijd voor een nieuwe challenge? Lijkt het jou leuk om te werken met een team van technische security experts bij het leukste securitybedrijf van Nederland? Ter uitbreiding van ons team zijn wij momenteel op zoek naar Trainers, Frontend developers, Backend developers en Sysops. Maak je move naar security en check onze vacatures!

Are you ready for a challenge?

Altijd meteen op de hoogte van het laatste security nieuws? Volg ons nu ook op Twitter!

Op 5 december 2017 hebben we een nieuwe versie van onze huisregels en privacy policy ingevoerd. Om verder te kunnen gaan dien je eenmalig akkoord te gaan met de nieuwe huisregels van Security.NL.

Op 24 mei 2018 hebben we, in het kader van de AVG, onze privacy policy bijgewerkt. Om verder te kunnen gaan dien je eenmalig akkoord te gaan met de bijgewerkte privacy policy. Heb je vragen neem dan contact op met info@security.nl.

Op 24 mei 2018 hebben we, in het kader van de AVG, onze privacy policy bijgewerkt. Om verder te kunnen gaan dien je eenmalig akkoord te gaan met de bijgewerkte privacy policy. Heb je vragen neem dan contact op met info@security.nl.

Bedankt! Je kunt nu inloggen op je account.

Wanneer je hieronder het e-mailadres van je account opgeeft wordt er een nieuwe activatielink naar je gestuurd. Deze link kun je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Wanneer je het juiste e-mailadres hebt opgegeven ontvang je automatisch een nieuwe activatielink. Deze link kan je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Geef je e-mailadres op en kies een alias van maximaal 30 karakters.

Je hebt je succesvol aangemeld. Voordat je je account kunt gebruiken moet deze eerst geactiveerd worden. Dit kan je zelf doen middels de activatielink die naar het opgegeven e-mailadres is verstuurd.