Bedrijf Belicht: TOED Alkmaar maakt naar de tandarts gaan leuk | Al het nieuws uit Uitgeest. Online, en op woensdag in de krant.

2022-05-29 07:50:11 By : Ms. Yunny yu

TOED Alkmaar (Tandartsen Onder Een Dak) Overkrocht 43 1815 KX Alkmaar 072-511 42 02 www.toedalkmaar.nl praktijk@toedalkmaar.nl

Naar de tandarts gaan is niet ieders hobby maar als je arriveert bij het prachtige pand van tandartsenpraktijk TOED en je hoort de vogeltjes fluiten in de weelderige tuin dan ben je je tegenzin gauw vergeten. Tandartsen Nico en Guus maken er samen met tandarts voor orthodontie Marco bijna een gezellig gezinsuitje van. De sfeer in de frisgroene behandelkamers is gemoedelijk en er wordt veel gelachen in de praktijk van de drie specialisten, die de praktijk in november 2021 overnamen.

Zo gemakkelijk en pijnloos mogelijk De tandartsenpraktijk maakt tijdens behandelingen gebruik van de nieuwste technieken om het patiënten gemakkelijk te maken. Noviteiten zoals ‘aligners’ (onzichtbare beugels) en digitale mondscanners heeft TOED als eerste in huis. Ze zijn zelfs in het bezit van een in deze regio unieke 3D-röntgenscanner die in een paar minuten het hele gebit in kaart brengt. “Bij implantologie is dit bijvoorbeeld efficiënt: we kunnen zo vóór de ingreep zien of er voldoende bot is voor het implantaat zodat er voorspelbaar kan worden gewerkt”, vertelt Guus.

Maar de 3D-scanner wordt ook gebruikt in plaats van het ongemakkelijke ‘happen’. Nico: “De tijd van ‘happen’ is hier voorbij, of het nu voor je kroon, beugel of kunstgebit is.’’

“De ontwikkelingen in onze branche volgen elkaar in sneltreinvaart op en er zijn niet veel praktijken die alles gelijk oppakken, het vergt namelijk grote investeringen. TOED Alkmaar zet hier juist op in”, zo legt Marco uit.

Alles onder één dak Bij TOED tandartsenpraktijk vind je alles op het gebied van tandheelkunde. In het laboratorium maakt de tandtechnieker kronen, bruggen en facings waar hoge esthetische eisen aan worden gesteld. Daarnaast beschikt de praktijk over een zogenaamde CEREC-freesmachine waarbij kronen dezelfde dag klaar zijn: “Niet meer happen en geen noodkroon meer”, glimlacht Guus. Tijdens het implantologietraject hoeven patiënten niet meer met een uitneembaar plaatje rond te lopen, maar kan vaak direct een tijdelijke kroon worden geplaatst.

Voor complexe chirurgische ingrepen heeft TOED nauwe banden met de kaakchirurgen die zijn aangesloten bij de Mediaankliniek. Als de tandarts een foto stuurt van jouw gebit onderneemt de kaakchirurg direct actie, zonder lange wachtlijst. Natuurlijk zijn er ook mondhygiënistes aanwezig in de praktijk.

De mens achter de mond “Wij streven ernaar de mensen achter de mond te leren kennen”, aldus de receptioniste. Het team van TOED tandartsen groeit namelijk met de patiënt mee, dit is fijn voor de patiënt die vanaf nu een vast gezicht treft, maar ook voor de specialist zelf. “Zo kunnen wij anticiperen op wat er komen gaat. Denk maar eens aan orthodontie: door de wachttijd bij verzekeraars kan je niet zomaar een aanvullende verzekering afsluiten als jouw kind het jaar erna een beugel moet. Wij geven de patiënt op tijd aan dat de verzekering aangepast moet worden als er een beugel in het verschiet ligt”, zo legt Marco uit. Voor beugels of protheses: bij TOED kun je je leven lang terecht.

Tips van TOED De drie specialisten zijn het over één ding eens: voorkomen is beter dan genezen. De tandartsen zetten graag in op poetsgedrag en mondgewoonten zoals duimen of knarsen om zoveel mogelijk problemen te vermijden. Daarom vinden zij het belangrijk om patiënten al van jongs af aan te zien.

Voor vragen of informatie kunt u bellen of een mail sturen. TOED heeft zowel voor tandheelkunde als voor orthodontie geen wachtlijst, nieuwe patiënten zijn van harte welkom.

UITGEEST - Het aantal mensen dat een sigaret opsteekt is de afgelopen jaren afgenomen. Toch overlijden jaarlijks nog steeds duizenden Nederlanders aan de gevolgen van roken.

UITGEEST - De Raadsvergadering begint op maandag 30 mei om 20.00 uur in de raadzaal. U bent van harte welkom op de publieke tribune. Tevens wordt de vergadering live uitgezonden..

“Echt dan krijg ik moordneigingen!” Na deze stevige uitspraak kijkt mijn vriendin mij wanhopig aan terwijl ze een hap van haar lunch neemt. Voorafgaand heeft ze mij verteld over..

REGIO - Bekend geworden is dat Zita Pels zal worden voorgedragen als wethouder in Amsterdam en daarom vertrekt als gedeputeerde van Noord-Holland.

UITGEEST - Met een terechte 3-2 overwinning op het jeugdige Always Forward VR heeft FC Uitgeest VR1 zich verzekerd van weer een jaar A categorie voetbal.

UITGEEST - In de zomerperiode (juni t/m augusutus) gaat de GGD door met vaccineren in het gemeentehuis van Uitgeest. Mis je nog een vaccinatie tegen corona? Je kunt nog steeds je..

UITGEEST - Cees Beentjes, Cecilia van Weel-Niesten en Jelle Brouwer nemen na 4 jaar afscheid als wethouder in Uitgeest. U bent van harte uitgenodigd op donderdag 2 juni op het ge..

UITGEEST - Aircraft Recovery Group 1940-1945 organiseert dit jaar weer drie rommelmarkten bij Fort Veldhuis, op 28 mei, 31 juli en 25 september.

Uitgeest is een dorp met historie en herinneringen. De rubriek ‘Andere Tijden Uitgeest’ speurt in het verleden van ons mooie dorp en gaat op zoek naar bijzondere gebeurtenissen.

HEILOO - Het Vrijwilligers Informatie Punt organiseert een Bijeenkomst voor Vertrouwens(contact)personen.

UITGEEST - Op Hemelvaartsdag (26 mei) en Tweede Pinksterdag (6 juni) is het gemeentehuis, inclusief de balies en de receptie gesloten. Op die dagen is ook de milieustraat in Uitg..

UITGEEST - De rommelmarkt bij Geesterheem van afgelopen 14 mei was een daverend succes.

Contact Uitkijkpost Media Uitgever van De Uitgeester 072 533 01 75 redactie@uitgeester.nl Willibrordus Business Centrum Kennemerstraatweg 464 1851NG Heiloo KvK: 37013039

De Uitgeester is al meer dan 125 jaar het lokale nieuwskanaal in Uitgeest e.o. De Uitgeester is zowel een huis-aan-huis krant als online platform met een verspreiding van 6.000 adressen in Uitgeest. Van heel klein nieuws tot het grotere nieuws uit Uitgeest en omgeving.

Direct een melding bij belangrijk nieuws?

Druk dan op onderstaande knop om gratis push notificaties in te schakelen.